Staffing & Recruitment Assistant till Academic Work Karlstad

Staffing & Recruitment Assistant till Academic Work Karlstad

Vill du jobba på en arbetsplats där engagemanget hos kollegorna är utöver det vanliga? Vill du arbeta på ett företag som ständigt följer trenderna på marknaden och vågar testa nya affärsmodeller? Då tror vi att rollen som Staffing & Recruitment Assistant (SRA) kan bli starten på din karriär hos oss!

Information om uppdraget

"Att arbeta som SRA är otroligt roligt och givande! Jag får möjlighet att arbeta i rekryteringsprocesser från början till slut. Under mitt första år har jag redan fått ta ett stort ansvar för kontakten med våra kandidater, kunder och konsulter. Det är ett perfekt arbete att ha vid sidan av min utbildning då jag ständigt utvecklas och får praktisk erfarenhet inom rekrytering och personalhantering. Att sedan få vara en del av Academic Works fantastiska kultur gör att jag alltid känner mig motiverad och energifylld när jag är på jobbet!

Såhär beskrivs rollen av en av våra SRA på kontoret i Karlstad.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Som Staffing & Recruitment Assistant tillhör du vår leveransavdelning. Du kommer att ingå i ett team och stötta våra Consultant Managers i deras aktuella rekryteringsprocesser. Det är en varierande roll med högt tempo och mycket eget ansvar. Du arbetar både med rekrytering och personaladministration och hanterar många arbetsuppgifter samtidigt. Du kommer spela en viktig roll för vår gemensamma målsättning och utveckling. Rollen ger utrymme för egna initiativ och ansvarstagande och ger dig en värdefull inblick i den rådande arbetsmarknaden. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, hög ambition och mycket hjärta.

För att ge dig en bra start kommer du först att få sitta bredvid kollegor och få en introduktionsutbildning. För att stötta din fortsatta utveckling hos oss finns också ett utarbetat Training Program där du får börja med enklare uppgifter och tar på dig allt mer ansvar efter hand när du kommer in i rollen. Där vår ambition är att du ska få en långsiktig karriär hos oss. Läs mer om hur det är att jobba som Staffing & Recruitment Assistant här!

Arbetsuppgifter

I rollen som Staffing & Recruitment Assistant får du ett tätt samarbete med våra Consultant Managers, där ert gemensamma uppdrag är att hitta de bästa kandidaterna till våra kunder.

I rollen kommer du bland annat:
 • Läsa ansökningar och göra urval utifrån våra kravprofiler
 • Göra telefonavstämningar med relevanta kandidater, boka intervjuer och på sikt hålla egna intervjuer
 • Skriva annonser och publicera dem i olika kanaler
 • Ringa referenser
 • Leta efter kandidater i olika databaser och kanaler
 • Assistera ditt team med tidrapportering, utförande av arbetsgivarintyg och avtalsförlängningar för våra konsulter
Vi söker dig som
 • Studerar inom exempelvis personalvetenskap eller ekonomi och tar examen tidigast maj/juni 2020. Då vi ser långsiktigt på denna roll är det viktigt att du inte har några studieavbrott som tex utlandstermin inplanerat.
 • Har ett stort intresse av rekrytering och personalhantering
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet av service och kundkontakt
 • Har mycket goda kunskaper i tal och skrift på engelska och svenska
 • Innehar B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet inom ledarskap, sälj eller IT.

För att trivas i rollen är det viktigt att du tycker om att arbeta i ett högt tempo, är serviceinriktad och att du vågar ta egna initiativ. Rollen erbjuder mycket eget ansvar men ställer samtidigt krav på dig att ha ett flexibelt arbetssätt då dina arbetsuppgifter kan förändras under dagen. Då arbetsuppgifterna är av varierande karaktär ställs det även krav på dig att ha ett strukturerat arbetssätt för att bli framgångsrik i din roll. Du är en person som aldrig nöjer dig utan vi vill alltid uppnå nya resultat och sprider en härlig energi omkring dig!

Hos oss finns mycket goda utvecklingsmöjligheter inom företaget, exempelvis i form av en roll som Consultant Manager. Du ser detta jobb som ett första steg i din karriär inom Academic Work, det gör vi! Till dig som vill lite mer - Välkommen till oss. We reward ambition!

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Till dig som vill lite mer - Välkommen till oss. We reward ambition!

Övrig information
 • Start: Februari 2019, utbildning kommer att ske i Örebro den 6-7 februari.
 • Omfattning: Ca 12h/vecka under terminerna. Under sommar och jul, när vi har det lite lugnare, kommer du ges möjlighet att täcka upp för heltidsanställda som är på semester.
 • Arbetstider: Kontorstider mellan 8-17
 • Placering: Karlstad, vid universitetet
 • Lön: Timlön
 • Kontaktperson: Johanna Bjerre, Talent Acquisition Manager
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på internalrecruitmentorebro@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här!

Varmt välkommen!