Rekryteringsspecialist till Stora Enso

Rekryteringsspecialist till Stora Enso

Stora Enso är i startgroparna av sin nya rekryteringsfunktion och behöver utöka sitt team med ytterligare en rekryteringsspecialist. Drivs du av att attrahera och identifiera rätt kandidater för att tillgodose företagets kompetensbehov? Som rekryteringsspecialist kommer du vara en del av en stor organisation där du kommer ges möjlighet att utmanas och utvecklas i din roll. Sök tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Stora Enso i Sverige och Finland är i startgroparna med sin nya rekryteringsfunktion vars uppdrag är att attrahera och identifiera rätt kompetens och personer för verksamheten samt tillhandahålla rekryteringsservice. Academic Work söker nu en Rekryteringsspecialist som kommer att vara en del av den interna rekryteringsfunktionen på Stora Enso.

I rollen kommer du att agera utifrån företagets kompetensbehov. I tät dialog med rekryterande chef sköter du rekryteringsprocesser från start till mål. Detta inkluderar att hitta rätt kandidater, hantera annonsering, utföra intervjuer och löpande vara ett bollplank för rekryterande chef. Vidare så är du delaktig i att utveckla rekryteringsfunktionen. Genom att t ex hålla Stora Enso uppdaterade om de smartaste annonskanalerna, urvalsverktyg och arbetssätt kopplade till rekrytering.

Stora Enso värdesätter en rekryterare som vet hur man attraherar och identifierar rätt kandidater, arbetar utifrån kompetensbaserad rekrytering och intervjuteknik samt etablerar bra relationer med linje- och HR-chefer. Personen gör allt ovan i kombination med stark verksamhetsförståelse, närvaro och passion för sitt arbete. Då verksamhetsnärvaro är en viktig del i rollen, och Stora Ensos bruk är utspridda runtom i Sverige, är resor en naturlig del av rollen. Denna roll fokuserar primärt på tillsättningar i Mellansverige, men kan komma att jobba med uppdrag även i Finland.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter
 • Skriva annons utifrån kravprofil.
 • Ansvara för selektering av kandidater.
 • Hålla kompetensbaserade intervjuer.
 • Stötta rekryterande chefer i frågor kring processen.
Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning inom HR, Personalvetenskap eller liknande utbildning.
 • Har erfarenhet av rekrytering eller bemanning.
 • Har B Körkort
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat i Taleo eller arbetat med Cubiks tester.

Rätt personlighet är avgörande. Du är service- och lösningsorienterad, öppen för feedback och nya arbetssätt samt gillar möten med nya människor. Du lyckas kombinera att vara den strukturerade projektledaren och att ha ett stort intresse för människor och beteendefrågor. Då vi arbetar med människor och personuppgifter är integritet av yttersta vikt. Vidare så har du förmågan att vara lyhörd på kunds tankar och behov, i balans med att pedagogiskt ge expertråd och utmana. Slutligen så är du en lagspelare. På riktigt. Du gillar att hjälpa dina kollegor, samarbeta i förbättringsarbete, dela kunskap och jobba i en miljö där vi gör varandra bättre.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, visstidsanställning 2-3 månader med chans till förlängning.
 • Placering: Karlstad eller annan ort i Mellansverige är bra utgångsposition utifrån hur Stora Ensos bruk i Sverige är placerade.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stora Enso önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stora Enso är en skogsindustrikoncern med verksamhet i fyra världsdelar. Företaget arbetar huvudsakligen inom områdena förpackningar, produkter av biomassa, träprodukter och papper. År 2017 uppgick omsättningen till 10,0 miljarder euro och Stora Enso har omkring 26 200 anställda runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Helsingfors i Finland. Bolaget återfanns på sjunde plats i en internationell rangordning av skogs-, pappers- och förpackningsföretag efter omsättning år 2015. Under de två första kvartalen 2018 placerade sig Stora Enso som det europeiska skogs- och pappersindustribolag som hade näst högst vinst efter skatt. Stora Enso beskriver sig själv som ett världsledande företag inom hållbar skogsindustri. Stora Enso ingår i Global 100-listan över världens mest hållbara företag och är även inkluderat i Dow Jones Sustainability Index och FTSE4Good Index.