Projektingenjör till Trafikverket i Karlstad!

Projektingenjör till Trafikverket i Karlstad!

Har du nyligen tagit ut en teknisk examen från en ingenjörsutbildning och har ett brinnande intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som vill börja din karriär som projektingenjör. Du är nyfiken på anläggningsbranschen som framtida karriär och har talang för koordinering samt administrativt arbete! Tjänsten ska tillsättas omgående så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör på heltid till enheten Investering i Karlstad. Tjänsten är inledningsvis på sex månader och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget. Du kommer att vara anställd som konsult hos Academic Work och arbeta hos Trafikverket.

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter. Du ges möjlighet att utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar erfarna projektledare i komplexa vägprojekt. Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om infrastruktursektorn och anläggningsbranschen.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten och som ny i rollen som projektingenjör. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Du erbjuds
 • Meriterande erfarenheter och referenser från Sveriges ledande beställare av infrastruktur.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.
Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna där du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar.

Du kommer till exempel att
 • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter i form av genomförande och dokumentation.
 • Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
 • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
 • Medverka och protokollföra vid möten och kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
 • Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens samtliga delar.
Vi söker dig som
 • Har en uttagen examen som högskole- eller civilingenjör inom företrädesvis energi och miljö eller industriell ekonomi (examensbevis behöver uppvisas).
 • Har högst 24 månaders meriterande arbetslivserfarenhet efter examen.
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter.
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet.
 • Har B-körkort.
 • Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Vidare är du flexibel med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, ordningsam och proaktiv.

Övrig information
 • Start: Omgående.
 • Omfattning: Heltid, 8.00 - 17.00 med flex.
 • Placering: Karlstad.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell - och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.