Kvalitetsansvarig inom livsmedel/FMCG till internationellt bolag i Karlstad

Kvalitetsansvarig inom livsmedel/FMCG till internationellt bolag i Karlstad

Vill du arbeta med kvalitetssäkring i en internationell verksamhet? Här får du möjligheten att med stort inflytande skapa ramarna för en ny roll som kvalitetsansvarig där din kompetens värderas högt. Just du behövs för Tilabs tillväxtsatsning!

Information om uppdraget

Tilab är ett värmländskt företag som arbetar med import och distribution av livsmedel till den svenska dagligvaruhandeln. Företaget arbetar inom tre olika marknadsinriktningar inom FMCG; Private Label, Controlled Labels och storhushåll/industri.

Tilab som i år förvärvats av Geia Food A/S finns i Danmark, Norge, Finland och Sverige. Geia Food A/S är en av Skandinaviens ledande leverantörer inom branschen och sysselsätter 65 medarbetare med en omsättning på 1,5 miljarder DKK. Vad som kännetecknar företaget är ett starkt kundfokus, starka partnerskap med leverantörer och fokus på innovation.

Då Tilab befinner sig i en tillväxtfas görs nu satsningen på nya roller och ansvarsområden på kontoret i Karlstad som ska växa. En av dessa spännande roller som vi nu ska rekrytera till är kvalitetsansvarig.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsansvarig kommer du arbeta tätt tillsammans med projektgruppen där du ansvarar över kvalitetsarbetets olika processteg. Du kommer att följa projekten från start med produktframtagning, kvalitetssäkring hos producent, dokumentering för att slutligen nå lansering och produktsäkring. Projekten löper parallellt där du arbetar med flera projekt åt gången.

Du kommer även att arbeta med:
 • Interna kvalitetssäkringar
 • Reklamationer och produktlarm
 • Kvalitetscertifieringar och klassificeringar enligt vissa standards
Tjänsten passar dig som med din kompetens och dina idéer vill utvecklas i ett företag i stark tillväxt. Företaget osar entreprenörskap där du har stort inflytande över att utforma ditt ansvarsområde. Du kommer att ha många olika kontaktytor vilket är en stor fördel om du vill främja ditt professionella nätverk endast du sätter gränserna!

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning relaterat till livsmedel eller kvalitetsarbete. Vi ser att du arbetat inom kvalitetsområdet några år, till fördel i anknytning till livsmedel eller detaljhandel.

Specifika krav:
 • Erfarenhet av import och export
 • God IT och systemkunskap, gärna inom affärssystemet Navision
 • Goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation sker på båda språken
 • B-körkort då vissa resor förekommer till producenter och leverantörer
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av IFS eller BRC
Som person är du i grund och botten serviceinriktad och har som fokus att tillgodose kundens specifika behov. Du är problemlösande och kommer med nya förlag samtidigt som du har ett sinne för detaljer och utför ditt arbete med största noggrannhet. Du har även en god strategisk förmåga då du arbetar mot långsiktiga mål och en uthållighet i att hålla fokus då förutsättningar i arbetet förändras.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Karlstad
 • Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tilab. Vårt önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tilab International AB grundades 1996 och har sedan dess framgångsrikt utvecklat sin verksamhet som importörer och distributörer.

Tilab arbetar huvudsakligen med livsmedel inom FMCG och private label-utveckling. Kundbasen består utav de stora dagligvarukedjorna såsom Axfood, Coop, Bergendahls, Netto och ICA. Tillsammans med kunderna utvecklar och förverkligas nya produkter i täta private label-samarbeten.

Tillsammans med Geia står Tilab nu inför en ny spännande resa där man tillsammans har en unik möjlighet att ta verksamheten vidare mot nya nivåer. Med Geia i ryggen öppnas möjligheterna upp där satsningen på tillväxt står i fokus.

15 anställda huserar på det strategiskt välplacerade lagret beläget i Karlstad, där man med 3 timmars bilresa når både Stockholm, Göteborg samt Oslo. Lagret är 2400 m² där produkter inom kyl, frys och kolonial hanteras.