Konstruktör till Valmet i Karlstad

Konstruktör till Valmet i Karlstad

Är du nyexaminerad maskiningenjör eller har något års erfarenhet och vill ta nästa steg i karriären? Vill du samtidigt få möjligheten att arbeta inom en global koncern som är ledande leverantörer inom massa-, pappers- och energiindustrin? Vi söker konstruktörer till Valmet med start under hösten 2018, skicka in din ansökan nu då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Valmets räkning en konstruktör till Karlstad. Med över 12 000 medarbetare globalt är Valmet en ledande leverantörer inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet AB i Karlstad är en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom den globala tissue industrin - från idé till färdigt papper. De arbetar tillsammans med deras kunder, förstår deras behov och problem samt hjälper till att lösa dem.

På Valmet i Karlstad kommer du att tillhöra en av fem konstruktionsgrupper med blandad kompetens och erfarenhet. I nya moderna lokaler kommer du arbeta i en härlig arbetsgrupp som är öppen och välkomnade för nya kollegor. Hos Valmet finns goda utvecklingsmöjligheter i rollen som konstruktör, samtidigt som det på sikt finns möjligheter att axla andra roller inom företaget. Utvecklingsingenjör, Projektingenjör, Coordinating Engineer, Gruppchef och Projektledare är några av de roller du kan söka på sikt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Valmets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Valmet. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer du arbeta med mekanisk konstruktion och du kommer främst att arbeta med befintliga produkter men även med nyutveckling.

Du kommer exempelvis att:
 • Ta fram tillverkningsunderlag utifrån layout
 • Arbeta med konstruktion av kundanpassade komponenter, nya produkter och lösningar
 • Problemlösning, förbättringsarbete och utredningsarbete
 • Du kommer ingå i projekt som arbetar mot både produktutveckling och kundprojekt
Vi söker dig som
 • Är utbildad högskole- eller civilingenjör i maskinteknik eller liknande utbildning
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med konstruktion i CAD. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet inom pappersindustrin.

Som person är du självgående med ett genuint teknikintresse. Du ser självständigt till att ditt arbete går framåt och du är initiativtagande i ditt tillvägagångssätt. Därtill är du en strukturerad problemlösare som arbetar metodiskt och delar med dig av dina kunskaper och idéer. Samtidigt som du är tillmötesgående för andras kompetens, kunskap och feedback. Vidare är du en kommunikativ person som trivs med många interna kontaktytor.

Övrig information
 • Start: Hösten 2018
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Lamberget, Karlstad
 • Arbetstider: Kontorstider, flex tillämpas
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Valmets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Kar01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service. Valmet har 12 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 1 500 finns i Sverige. I Sverige kommer tekniken i tre av fyra pappersbruk från Valmet som har flera produktions- och R&D enheter varav de största finns i Sundsvall, Karlstad och Göteborg. Företaget har en industrihistoria som sträcker sig över 200 år och nyskapades då verksamheten för massa, papper och energi blev ett eget företag vid delningen av Metsokoncernen i december 2013.