Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Driftchef Brand & Räddning Blekinge/östra Skåne

Ansök nu

Har du tidigare erfarenhet av arbetsledning och är intresserad av att ta nästa kliv i karriären? Eller du kanske alltid har varit lite nyfiken på hur det skulle vara att jobba med frågor inom området Brand & Räddning? Vi på Securitas i Region Syd letar just nu efter en driftchef där du kan vara den vi söker! Hos oss blir du en del av en verksamhet där vi alla är olika, men där vi delar samma engagemang: att skapa trygghet i samhället.

Affärsområdet Brand & Räddning står inför en stor tillväxtresa, där Securitas har stora mål och tydliga visioner för vägen framåt. Passar du in i profilen och vill bli en viktig del av vår resa, bör du inte missa denna möjlighet! 

Som driftchef på Brand & Räddning kommer du att arbeta med att skapa goda förutsättningar för de medarbetare du är ansvarig för. Detta görs genom att skapa engagemang i gruppen, leda med tydlighet, samt upprätthålla väl sammansvetsade team trots olika placeringsorter. Ditt arbetsområde är mellan Kalmar, Karlskrona och Kristianstad med omnejd, och dina medarbetare kommer arbeta utspritt i östra Skåne/Blekinge. Avdelningen består idag av ca 10 medarbetare i en mix av brandskyddskoordinatorer, instruktörer och brandtekniker.

På Securitas vill vi vara bäst i vår bransch och i rollen som driftchef kommer du ha en stor påverkan på detta genom att vara i dialog med såväl kunder, anställda samt chefskollegor omkring dig. Du kommer till exempel att;

 • Leda och planera arbetet inom din avdelning, såväl operativt som strategiskt
 • Ha personalansvar 
 • Ansvara för avdelningens budget- och resultatarbete
 • Säkerställa att Securitas policys följs och efterlevs
 • Driva, utveckla och bibehålla goda relationer med både nya och befintliga kunder.

Tjänsten passar dig som drivs av att jobba genom andra och få medarbetare och anställda omkring dig att trivas och vilja göra sitt absolut bästa varje arbetsdag. Hos oss arbetar vi med att få människor att känna sig trygga varje dag och varje natt - i denna roll erbjuds du möjligheten att skapa denna trygghet såväl internt som externt. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. 

Vi är trygghet. Vi är Securitas.


Kvalifikationer

Krav:

 • Dokumenterad erfarenhet av ledarbefattning
 • Erfarenhet av budget- och personalansvar
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i så väl tal som skrift
 • B-körkort, då resor i tjänst förekommer

Meriterande: 

 • Ledarerfarenhet inriktad mot brand- eller säkerhetsbranschen
 • Utbildning inom exempelvis ekonomi eller projektledning 

Personliga egenskaper: 

 • Relationsskapande
 • Kommunikativ och god samarbetsförmåga
 • Ansvarstagande och noggrann 

Som person är du ärlig, hjälpsam och vaksam och får dina medarbetare att känna sig trygga. Att ta ansvar kommer naturligt för dig och du har lätt för att se andras behov. Vi ser också att du är en företagsam person som levererar resultat och som kan driva förändring när det behövs. Störst vikt kommer vi att lägga vid din personliga lämplighet för tjänsten. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. 


Ytterligare information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag: 7 juni 2023

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: linus.lundgren@securitas.se.

Tjänsten är en heltidsanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas med 6 månader. 

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Unionen och Ledarna.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 juli 2023 (53 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare