Hoppa till innehåll

Systemingenjör till karlskrona

Vill du jobba i en dynamisk arbetsmiljö i en stabil roll med goda utvecklingsmöjligheter, samtidigt som du hjälper till att göra världen till en säkrare plats? Har du ett intresse för framdrivningssystem och kraftgenerering för ytfartyg? Se då hit! Just nu söker vi drivna Systemingenjörer till Karlskrona. Välkommen in med din ansökan redan idag - urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för vår kunds räkning en systemingenjör där du blir del av en öppen och utvecklande miljö. Du kommer att ingå i en grupp med djup kompetens, stort engagemang och vilja att komma framåt. Saab Kockums erbjuder ett spännande och varierande arbete med marina plattformar såsom ytstridsfartyg, minröjnings- och stab- och lagsfartyg i världsklass. Du blir en del av sektionen Power & Propulsion som är ansvariga för fartygets framfart, manöverförmåga och strömförsörjning. Det betyder allt maskineri för framdrivning och elkraftgeneratorer. Teamet består idag av 12 personer med varierad erfarenhet och kompetens, där alla jobbar tillsammans för att nå gemensamma mål.

I din roll som systemingenjör är du inblandad i hela livscykeln av system dvs. från kravanalys och produktframtagning till detaljkonstruktion, driftsättning och verifiering. Du skapar systemarkitekturen utifrån kundkrav och funktionsanalyser. Du förfinar och följer dina system genom systemutvecklingsprocessen fram till verifiering av funktionaliteten ombord. Självklart ska ditt system kunna samverka med andra system vilket kräver nära samarbete med andra avdelningar. Därefter återkommande underhåll och uppgraderingar genom hela fartygets livstid. Arbetet är komplext, tvärtekniskt, mycket varierande och fordrar såväl helhetssyn som öga för detaljer. Du kan vara nyutexaminerad eller erfaren ingenjör i den här rollen - dina personliga egenskaper väger tungt. Vi söker den pusselbit som gör Saab starkare och räknar kallt med att du vill utvecklas till en superstjärna inom framdrivningssystem - genom gott teamarbete, olika projekt och produkter i världsklass.

ARBETSUPPGIFTER:
 • Drivande inom framtagning och utveckling och säkerställa funktionalitet för ett eller flera system för ytfartyg
 • Kravanalys, systemdefiniering, rapporter och kalkyler
 • Hantering av projektets interna och externa intressenter
 • Leverantörshantering och ett djupt deltagande i anskaffningsprocessen
 • Utföra systemtester och verifiering ombord på marina ytfartyg
VI SÖKER DIG SOM:
Är engagerad, nyfiken person med öppenhet för bred systemtillämpning av mekanik och termodynamik. Du gillar att arbeta i team och ser fram mot att bli den man frågar till råds i frågor om dina system och ditt kompetensområde. För att lyckas i rollen behöver du vara en noggrann och samtidigt kreativ problemlösare som kan balansera komplexa tekniska lösningar såväl som enkla, manuella och pålitliga sådana. Det betyder att du har intuitiv förmåga att lösa utmanande problem med enkla metoder. Rollen innebär också att moderera och ta hänsyn till synpunkter från interna och externa intressenter samt att kunna samarbeta bra med dina kollegor och ha en bra förmåga att kommunicera. Rollen passar dig som ständigt vill utvecklas och som har ett starkt och ödmjukt självledarskap.

Dina kvalifikationer:
 • Har en högskole- eller universitetsexamen inom mekanik, energisystem, processteknik, elkraft eller likvärdig utbildning.
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska inom tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av systemkonstruktion och systemutveckling
 • Kunskap om fartygsmaskineri, gasturbiner, dieseldrivna generatorer, termodynamik.
 • Bakgrund inom Marina sektorn eller försvarssektorn.
 • Driftsättning av system, tester och verifieringar
OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse/snarast
 • Placering: Karlskrona
 • Rekryteringsansvarig: Sanja Velimirovic
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
06 jan. 2024 (37 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga
Malmö stad
Ekonomi
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga

Liknande Jobb

Karlskrona
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Karlskrona
Teknik & Ingenjör
Företagslogga