Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Junior Konstruktör

Ansök nu
Har du en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik eller likvärdigt område och står i starten av din karriär som konstruktör? Se då hit! Till Saab Kockums i Karlskrona söker vi dig som vill vara med på en spännande resa i utvecklingen av fartygsskrov. Välkommen in med din ansökan - vi tillämpar löpande urval!

Om tjänsten:
Friday söker för kunds räkning en Konstruktör till Saab Kockums med placering i Karlskrona. I rollen som Konstruktör tillhör du ett sammansvetsat team om 20 personer inom sektionen Hull & Structure Analysis med det huvudsakliga ansvaret för konstruktion, beräkningar och analyser. Du kommer att vara med och utveckla fartygsskrov i stål och komposit inom större utvecklingsprojekt. Här möts du av en nytänkande och samverkande miljö där du med tekniska specialister att samarbeta med erbjuds ständig inlärning. Här premieras den tekniska utvecklingen likväl som den öppna kulturen kantad av respekt och acceptans.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Arbetsuppgifter:
Som konstruktör i detta team kommer du vara delaktig hela vägen från idé till framtagningen av produktunderlag. Du kommer jobba tvärfunktionellt med andra angränsande avdelningar, där du interagerar med kontaktytor såväl internt som externt. Här jobbar du nära såväl beräkningsingenjörer och andra konstruktionsavdelningar som produktion och inköp. Detta ställer krav på dig som kommunikativ och samarbetsvillig, vilket kompletterar din förmåga att arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt.

Det förekommer även resor i tjänsten.

Vi söker dig som:
Vi söker dig som:
 • Nyligen tagit examen från en civilingenjörsutbildning inom Maskinteknik, Marinteknik eller motsvarande område.
 • Har kunskaper i Creo eller motsvarande CAD-verktyg.
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
Det är inte ett krav, men meriterande om du:
 • Har erfarenhet av att jobba i en liknande roll.
 • Har erfarenhet av något av följande verktyg: Aveva Marine, Aveva E3D, Creo och Nauticus.
 • Innehar B-körkort.
Det anses vara meriterande om du har militärbakgrund eller utförd värnplikt. Därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du är en engagerad individ som kontinuerligt strävar efter inlärning och utveckling. Du är redo att omfamna utmaningar och växa i din roll när kraven successivt ökar. Ditt analytiska förhållningssätt hjälper dig att lösa komplexa problem och initiera förbättringar. Att ta initiativ och ansvar är en del av din natur, och du trivs både med att arbeta självständigt och i samarbete med andra.

Om anställningen:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos vår kund.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse/snarast
 • Placering: Karlskrona
 • Rekryteringsansvarig: Sanja Velimirovic
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 okt. 2023 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare