Hoppa till innehåll

Systemingenjör Undervattenssensorer

Är du en engagerad tekniker eller ingenjör som är intresserad av att lära dig samt jobba med sensorsystem för undervattensbruk? Har du ett CV som du tror är intressant för Försvarsmakten i nuvarande omvärldsläge?

Befattningen erbjuder

Här får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
 • Träning som arbetsuppgift - tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Om enheten
Driftsstyrningskompaniet (DSK) som är en del av Teknik och vidmakthållande kontoret (TVK-M) i Marinstabens stödavdelning, utformar och upphandlar både förebyggande och avhjälpande tekniskt underhåll för Försvarsmaktens Marinmateriel. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Enheten (DSK) består ca 90 medarbetare fördelade på fyra sektioner med verksamhet i Karlskrona, Haninge, Muskö samt Göteborg. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som systemingenjör inom området sonar och undervattensteknik har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll för sensorsystem som finns på de större fartygssystemen i Marinen tex korvetter, patrullfartyg och minröjningsfartyg. Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser och ekonomi. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt den produktutveckling som sker inom Försvarsmakten och Försvarets materielverk.

Krav

Kvalifikationer
 • Ingenjör eller teknisk utbildning på minst gymnasial nivå eller annan för området relevant arbetslivserfarenhet
 • Utbildning/arbetslivserfarenhet av tekniskt komplexa system
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
 • Körkort B
Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad och planerar, organiserar samt följer upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens befintliga system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring på sjögående förband.
 • Erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem.
 • Erfarenhet av projektledning/implementering, helst inom uv-området
Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige. Arbetsort: Karlskrona

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Peter Blomdahl

Information om rekryteringsprocessen
HR-Gen Magnus Olsson

Fackliga representanter:

Officersförbundet, Erik Tollin

TCO/försvarsförbundet, Björn Engren

SEKO, Lenny Johansson

SACO, Maria Blasek

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Liknande Jobb

Karlskrona
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Karlskrona
Teknik & Ingenjör
Företagslogga