Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Systemingenjör skeppsteknik/projekt

Ansök nu
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utveckling.

Sökande enhet: Marinstaben Driftstyrningskompaniet (DSK) Amfibie- stöd och trängfartygsavdelningen (AST) i Karlskrona.
Har du kunskap och erfarenhet av maritim teknisk drift och underhåll?
 • Har du dokumenterad erfarenhet av projektledning?
 • Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband, FMV och civila leverantörer gällande underhåll av marinens fartyg. Då är detta en spännande utmaning och utvecklingsmöjlighet för dig.
Om avdelningen:

AST utformar och upphandlar tekniskt underhåll både förebyggande och avhjälpande för marinens fartyg och båtar exempelvis HMS Belos och HMS Gladan. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten (FM) samt i nära samarbete med Försvarets materielverk (FMV) och industrin. Avdelningen består av ca 15 medarbetare både civila och militärer med arbetsort i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Bereda och beställa förebyggande och avhjälpande underhåll. Beredningen genomförs tillsammans med förbanden som använder enheterna. Därefter omvandlas behoven till beställningar mot leverantörer
 • Tjänsten innebär även viss projektledning som stöd till avdelningens produktionsledare (ProdL)
 • Kontrollerar och kvalitetssäkrar utfört underhåll efter genomfört arbete hos leverantör
 • Deltaga i och lämna tekniskt systemstöd vid analysarbete, studier, utveckling och anskaffning av nya och modifierade materielsystem samt vid framtagande av dokumentation
 • Föra dialog angående beställningar/översyner med leverantörer och förbanden
 • Kundföreträda inom eget teknikområde mot andra tekniska parter inom FM, FMV och industrin
Kvalifikationer:
 • Dokumenterad flerårig erfarenhet av projektstyrning, drift, installation, nyttjande och/eller underhåll inom tjänstens teknikområde.
 • Du har eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller för området relevant kompetens förvärvad på annat sätt.
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.
 • Körkort B
Personliga egenskaper:

Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga är ansvarstagande och du lyssnar till andra samt agerar på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad och planerar samt organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt inom givna tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande kvalifikationer:

Erfarenhet av Försvarsmaktens tekniska system, systemarbete och kravhantering samt drift och underhåll av systemen, till exempel i form av tidigare tjänstgöring i teknisk befattning är meriterande.

Sjöingenjörsexamen med förvärvad praktisk erfarenhet.

Har du erfarenhet av tekniska system samt underhållsarbete avseende fartyg är det ett stort plus. Vidare är erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt-format samt användning av driftuppföljningssystem ytterligare ett plus.

Övrigt:

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten. I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlskrona

Tjänsten är civil.

Tillträdesdatum enligt överenskommelse

Ansökan: Välkommen med din ansökan senast 231115. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Rekryterande chef Patrik Stjernlöf, tel. 0455-85000

ProdL DSK/AST Mårten Ringborg, tel. 0455-85000

Fackliga representanter:

Officersförbundet, Erik Tollin

TCO/försvarsförbundet, Björn Engren

SEKO, Lenny Johansson

SACO, Maria Blasek

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 nov. 2023 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare