Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Systemingenjör inom området Marinelektronik/Navigation

Ansök nu
Vill du arbeta med planering och beställning av underhåll för navigationssystem och marinelektronik? Har du tidigare utbildning och erfarenhet av dessa system? Då kan detta vara en spännande utmaning och utvecklingsmöjlighet för dig!

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med viktiga arbetsuppgifter för att bidra till att förse kollegor med bibehållet sjövärdig materiel, samt göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och har goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Om enheten
Driftsstyrningskompaniet (DSK) ingår i Teknik och vidmakthållandekontoret (TVK Marin) som är en del av Marinstabens Stödavdelning.

DSK utformar och upphandlar tekniskt underhåll, både förebyggande- och avhjälpande-, för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarmakten i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. DSK består av ca 90 personer fördelade på fyra avdelningar med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga, Nynäshamn/Muskö samt Kärringberget/Göteborg. Denna tjänst är placerad i Karlskrona

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Systemingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på marinens fartyg och båtar, gällande marinelektronik såsom, elektroniska sjökortssystem (ECS, WECDIS mm), positioneringssystem (GNSS), navigationsradarsystem, gyrosystem, loggsystem, magnetkompasser, autopiloter, stödsystem för helikopterledning och navigeringssimulatorer mm.

Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp ärenden och leveranser. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt t.ex. FMV produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Krav
Kvalifikationer
  • Ingenjör eller teknisk utbildning på minst gymnasial nivå eller annan för området relevant arbetslivserfarenhet
  • Arbetslivserfarenhet av drift och/eller underhåll av navigationssystem eller likande system på den marina arenan
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
  • Körkort B
Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad och planerar, organiserar samt följer upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring som tekniker ombord på marin plattform
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem t.ex. LIFT och PRIO
  • Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
  • God datorvana
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Peter Blomdahl, tel 0455-85000

Information om rekryteringsprocessen
HR-Generalist Magnus Olsson 0455-85000

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Erik Tollin
TCO/försvarsförbundet, Björn Engren
SEKO, Lenny Johansson
SACO, Maria Blasek

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare