Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Militär lärare i fartygsbrandskydd till Sjösäkerhetssektionen

Publiceringsdatum
24 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Inom Sjösäkerhetssektionen vid Sjöstridsskolan bedrivs utbildning av sjömän och officerare, inom fartygsbrandskydd. Verksamheten omfattar förutom detta även stöd till marina förband vid övningar, verifiering av förmågor, kontroller m.m. såväl nationellt som internationellt.

Din arbetsplats är belägen på Lindholmen inom örlogsbasen i Karlskrona, där du kommer att arbeta i ett team på cirka 20 personer med skiftande kompetenser, varav fartygsbrandskydd är en av dessa. Tjänsten utförs i Karlskrona, men kan under kortare perioder medföra arbete på annan ort och även internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utbilda samt delta i övningsverksamhet
 • Verka som kurschef för kurser inom området
 • Arbeta självständigt med planering upprättning av undervisningsmateriel enl. kursplan
 • Genomföra utbildning och kurser, boka resurser, schemalägga och följa upp. Övningsdygn och helgtjänst utgör ett inslag i viss utbildning
 • Vara delaktig i utvecklingsarbete inom fartygsbrandskydd
 • Upprätthållande av egen rökdykarkompetens enligt AFS 2007:7 över tiden
 • Stödja övriga sektioner inom SSS i deras utbildningsverksamhet
KRAV
Kvalifikationer
 • Genomförd och godkänd grundläggande officersutbildning, lägst grad OR 6
 • Godkänd rökdykare enligt AFS 2007:7
 • Erfarenhet att undervisa både i form av teoretiska föreläsningar samt lektioner/övningar med praktisk inriktning
 • God förmåga att undervisa på såväl svenska som engelska
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som är strukturerad och organiserad samt har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vi ser vidare att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta många människor.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av utbildning fartygsbrandskydd
 • Tjänstgjort i befattning ombord på örlogsfartyg inom marinen
 • Utbildning i Skydd mot olyckor (SMO)
 • Instruktör brandförlopp
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med 40 timmars arbetsvecka. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Placering: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Resor förekommer i tjänsten.

Upplysningar om tjänsten
Kontakta rekryterande chef Mattias Osbäck

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-generalist Eva Wickholm

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO-S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga kontaktpersoner nås via FM växel 0455-85 000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande Jobb

Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 mars 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren