Hoppa till innehåll

Lokalplanerare till planeringsavdelningen

Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld förändras ständigt och Försvarsmakten har uppgiften att försvara Sverige, landets intressen och att stärka vår militära förmåga. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS har ett samkat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig, vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Har du några års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och vill utvecklas i en myndighet i tillväxt? I så fall har du nu chansen att bli en del av en planeringsavdelning på förbandets stab som lokalplanerare (HL Infrastruktur). Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare samtidigt som du nyttjar dina kompetenser inom fastigheter.

För den här befattningen finns möjlighet att ha Luleå/Boden eller Karlskrona/Ronneby som arbetsort, beroende på varifrån du som kandidat söker från.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I arbetet som lokalplanerare på FMTIS kommer du i huvudsak att ge verksamheten styrningar, sakkunskap och stöd inom arbetsområdet mark och lokaler (infrastruktur) för förbandet FMTIS som finns spridd på ett 30-tal orter inom Sverige.

I din roll kommer du bland annat att:
 • Utgöra länken mellan den militära verksamheten och Försvarsmaktens övergripande lokalförsörjningsorganisation och fastighetsägaren
 • ta emot och bereda inkomna ärenden
 • avgöra och stödja med underlag för avdömning för inkomna ärenden
 • förmedla svar och beslut inom organisationen
 • planera och ta fram beslutsunderlag gällande anskaffning, vidmakthållande och avveckling
 • följa upp förvaltningsskedet
 • stödja FMTIS verksamhet i beställningar av fastighetsnäratjänster och anpassningar.
Kvalifikationer
För att du ska vara aktuell för rollen som lokalplanerare hos oss ser vi att du har en akademisk utbildning med bygg- eller fastighetsinriktning, alternativt att du har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Då arbetet kräver att du kan arbeta självständigt med ett stort eget ansvar och leder verksamheten ser vi att du har några års erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen.

Eftersom resor kan förekomma i den här rollen har vi ett krav på B-körkort.

Du formulerar dig även väl i både tal och skrift på så väl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser det som meriterande om du har:
 • Kännedom om fastighets- och byggprocesser,
 • erfarenhet att projektleda, driva och delta i projekt inom bygg och anläggning,
 • erfarenhet av lokalplanering, ekonomi, miljö- och arbetsmiljökrav,
 • kännedom om Försvarsmaktens lokalförsörjningsprocess.
Personliga egenskaper
Till den här rollen söker vi dig som är ansvarstagande och har förmågan att arbeta självständigt samt är duktig på att strukturera ditt arbete. Du har även en god förmåga att se helheten, göra prioriteringar, samt ta initiativ utifrån verksamhetens behov.

Du är en relationskapande person, som är tydlig i din kommunikation och har en förmåga att bygga ett förtroende hos andra.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål,
 • tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal,
 • bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder,
 • lönetillägg vid föräldraledighet och VAB,
 • möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Övrigt
Anställningen är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Luleå/Boden eller Karlskrona/Ronneby

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

I Försvarsmakten benämns befattningen Handläggare infrastruktur.

Tjänsteresor, både dag- och dygnsresor förekommer.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar om befattningen
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Wallinder på telefon 019-39 35 00 (växel). För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Viktor Andersson på 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Anna Tuulik

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (1 dag kvar)
Område
Typ av anställning

Liknande Jobb

Ronneby
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Karlskrona
Teknik & Ingenjör
Företagslogga