Lärare taktik

Lärare taktik

Om tjänsten:

Är du intresserad av att utbilda framtidens marina taktiker? Har du intresse av marin taktik och erfarenhet av stridsledningsarbete till sjöss? Sjöstridsskolan (SSS) söker en lärare i taktik till Taktiksektionen (TakS) vid Sjöstridsenheten.

TakS är en nyinrättad sektion med främsta uppgift att utbilda kadetter och officerare i marin taktik och ledning av marina operationer. Utbildningen för kadetter är främst på grundläggande nivå medan utbildningen av officerare syftar till att förbereda dem för roller som tjänstegrenschef, vaktchef och fartygschef vid de sjögående förbanden. De ska utveckla sin förmåga att leda strid till sjöss och att använda förband i marina operationer. Krigsspel och simuleringar är viktiga verktyg i utbildningen. Verksamheten omfattar förutom utbildning även stöd till marina förband vid övningar, deltagande i förbandsträning (STEAM) samt stöd till övriga sektioner på SSS.

Sektionen består av fem befattningar men utökas vid behov med instruktörsförstärkningar, beroende på hur många studerande som för tillfället utbildas vid sektionen.

Arbetsplatsen är belägen inom Örlogshamnen i Karlskrona, i moderna lokaler med närhet till lektionssalar och simulatorer. Tjänsten utförs huvudsakligen i Karlskrona, men kommer under kortare perioder medföra arbete på annan ort. Tjänsten kan även under kortare perioder medföra arbete eller utbildning utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Genomföra undervisning mot en fastställd kursplan innehållande teoretiska och moment såsom övningar i bedömningsarbete och övning i simulator.
 • Verka som kurschef, exempelvis för Högre Specialistofficersutbildningens stridskraftsskede.
 • Genomföra planering, uppföljning och revision av kurser.
 • Medverka i utvecklingsarbeten inom området marin taktik och ledning av marina operationer.
 • Bistå övriga lärare inom området motståndarkunskap.
KRAV
Kvalifikationer:
 • Yrkesofficer
 • Erfarenhet av stridsledning inom sjöstrid
 • Dokumenterad förmåga att självständigt utveckla utbildning
MERITERANDE:
 • Specialistofficer SO8
 • Erfarenhet som vaktchef på ytstridsfartyg
 • Tidigare tjänstgöring som lärare
 • Erfarenhet av marin stabstjänst
 • Tidigare arbete med simulatoranläggningar
Personliga egenskaper:

Du har en positiv grundinställning, är lyhörd och prestigelös. Du har god förmåga att samarbeta. Som lärare förväntas du arbeta för att vidmakthålla och utveckla din kompetens och även aktivt arbeta för att delta i utvecklingen av de ämnen som din sektion ansvarar för.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt:

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med tillträdesdatum enligt överenskommelse, dock tidigast 2023-05-01.
Arbetsort: Karlskrona.
Anställningsform: Tillsvidare.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av:

Enhetschef, Per Nilsson, 0708-66 64 21

Fackliga företrädare
Officersförbundet, Tobias Danielsson
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SACO S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-14

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 apr 2023 (25 dagar kvar)