Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Lagsamordnare Förrådstjänst

Publiceringsdatum
16 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi söker nu fyra Lagsamordnare Förrådstjänst till Försörjningsavdelningen vid Logistikenheten på Marinbasen i Karlskrona och hoppas att du vill söka till oss och bli vår nya kollega! Hos oss får du ett varierande och spännande arbete i inspirerande miljöer med möjlighet till friskvård på arbetstid.

Om enheten
Försörjningsavdelningen tillhör Logistikenheten som planerar, bereder, genomför och följer upp all materielförsörjning och teknisk tjänst för samtliga förband inom Garnisonen.

Försörjningsavdelningen består av 3 sektioner, Service, Insatsorganisation och Gods/Transport vars syfte är att bidra till en starkare och mer redundant försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig. Avdelningen består idag av ca 55 personer med blandade åldrar, kompetenser och bakgrund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Det övergripande arbetet innebär att arbeta med förnödenhetsförsörjning. I huvudsak kommer du hantera utlämning/mottagning och förrådshållning av särskild materiel till våra kunder.

Arbetsleda ett team på 8-10 personer. Vara länk mellan ledning och medarbetare rörande den dagliga produktionen. Utbilda och informera om arbetsmetoder ex. nyanställda, medverka till att "regler för uppträdande/policy" kommuniceras och följs. Medverka till verksamhetsplanen och se till att verksamhetsplanen följs. Kontroll och uppföljning av materiel och eventuella brister.

Vi materielförsörjer både det egna förbandet men även andra förband varpå du kommer ha kontakt med både interna och externa kunder. Det mesta av vår vardag handlar om att se till att vår kärnverksamhet, förnödenhetsförsörjning fungerar. För att ha koll på detta använder vi oss av systemstöd i SAP miljö samt Försvarsmaktens egna systemstöd bl a LIFT.

Krav
Kvalifikationer
 • God ledarskapsförmåga
 • Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort B
 • Goda datakunskaper
 • Tidigare erfarenhet av lager eller förrådshållning
Personliga egenskaper
Arbetet är mångsidigt och kräver att du är flexibel, nytänkande och har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en vilja och ett driv att vidareutveckla dig själv och din verksamhet vid sektionen. Du är en lyhörd person som har förmåga att motivera och entusiasmera dina kollegor mot uppsatta mål och arbeten. Du är en god representant för Försvarsmakten och ett gott föredöme både som person och ledare. Ditt ledarskap genomsyras av Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • God kännedom och erfarenhet inom Försvarsmaktens logistikförsörjning
 • Förtrogen med Försvarsmaktens materielredovisande system och materielunderhållssystem
 • Tidigare arbetat som GSS (gruppbefäl, soldat, sjöman)
 • Körkortsbehörighet C, BE, CE
 • Erfarenhet av SAP / PRIO är mycket meriterande
 • Goda kunskaper i Försvarsmaktens materielprocesser
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning, civil befattning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Magnus Jonsson, Camilla Holgersson, Hanna Mattisson eller Emanuel Johansson. Samtliga nås via växeln på 0455-85000.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Lena Krusberg, nås via växeln på 0455-85000.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet: Johnas Mård
Försvarsförbundet: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
SEKO: Andreas Emilsson
Samtliga ovan nås via växeln på 0455-85 000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-11. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 dec. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb

Karlskrona
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Karlskrona
Transport & Logistik
Företagslogga