Hoppa till innehåll

Kommendant till Marinbasen Karlskrona

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Marinbasen söker dig som är, eller har varit, anställd i Försvarsmakten.

Tjänsten ovan är en officersbefattning. Du som har en genomförd och godkänd officersexamen är välkommen att söka.

Som kommendant vid staben är du en del av Marinbasens stabsavdelning med sju medarbetare, vilka arbetar med expeditionstjänst, kommunikation och kvalitet/verksamhetsledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ansvara för stabens grupperingsplatser, fordon och materiel

Ansvara för och stödja med logistiska åtaganden vid personalsamlingar

Kvalifikationer krav:

Genomförd och godkänd officersexamen

Körkort B

Önskvärda kvalifikationer:

Erfarenhet från logistikbefattningar

Tidigare tjänstgöring som kommendant (motsvarande)

PRIO (bl.a. inköp, lagerhantering)

Körkort E

Fm ap

Vidar

Personliga egenskaper:

Tjänsten kännetecknas av ett högt personligt ansvarstagande där du förväntas vara självgående, flexibel, kommunikativ och initiativtagande. Du har god samarbetsförmåga, tycker om att ta ansvar, kan planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära kollegor. Du trivs att arbeta med kompetenta och drivna medarbetare, arbetsgruppen består av både kvinnor och män i olika åldrar.

Du är väl medveten hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation.

Du känner dig trygg i att företräda förbandet i kontakt med såväl enheter inom Försvarsmakten som andra och du kan kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet.

Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet.

God fysisk förmåga är en förutsättning i vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chef stabsavdelningen Hans Sjöberg

Nuvarande kommendant Fredrik Ramberg

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-generalist Eva Remskog

Tillträde mm:

Anställningen är en tillsvidareanställning, officersbefattning, med 6 månaders provanställning vid ev återanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Tillträde efter överenskommelse

Arbetsorten är Karlskrona

Tjänstgöringens omfattning: heltid

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-15. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga representanter:

Officersförbundet: Johnas Mård

Försvarsförbundet: Jan Wasberg

SEKO: Andreas Emilsson

SACO: Birgitta Strauss

Samtliga nås via växeln på 0455 85 000

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
15 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Botkyrka
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Karlskrona
Offentlig Förvaltning
Företagslogga
Karlskrona
Säkerhet & Skydd
Företagslogga

Liknande Jobb

Karlskrona
Övrigt
Företagslogga
Karlskrona
HR & Personal
Företagslogga