Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Huvudlärare i navigation vid Sjöstridsskolan

Ansök nu
Vill du jobba vidare med nautik på heltid? Var det nautiken som var en starkt bidragande anledning till att du valde en karriär i marinen? Känner du dessutom att det är stimulerande att dela med dig av dina nautiska erfarenheter till nästa generations marinofficerare? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig.

Om sektionen
Nautiska sektionen ansvarar för marinens navigationsutbildning innefattande allt från teoretisk navigationsutbildning, simulatorövningar i vår navigationssimulator till grundläggande praktisk navigationsutbildning med sektionens båtar. Sektionen ingår i Fartygsutbildningsenheten där bl.a. Skeppstekniska sektionen och Sjösäkerhetssektionen ingår.

Sjöstridsskolan (SSS) stödjer de marina förbanden med utbildning, utveckling och förbandsträning. Vid skolan bedrivs utbildning som omfattar grundläggande sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal.

Din arbetsplats är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona. Här kommer du arbeta i ett arbetslag bestående av cirka 13 personer. Vi utbildar elever såsom värnpliktiga, sjömän, specialistofficerare samt officerare från grundläggande nivå upp till högskolenivå. Specialistofficerarnas och officerarnas nautiska utbildning genomförs på Linnéuniversitetets kursplaner men mestadels genomförs utbildningen av och vid nautiska sektionen

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Sammanhållande och ledande för planering, genomförande och examinering av i huvudsak officersutbildning, där du kommer arbeta självständigt samt tillsammans med andra lärare på sektionen. Navigationsutbildningen spänner över alla nautiska delområden såsom terrester navigation, nautiska instrument, radarlära, sjötrafikförskrifter, astronomisk navigation, ARPA, ECDIS, GMDSS m.m
  • Delta i de praktiska utbildningsmomenten som FRB- och båtinstruktör
  • Genomföra utbildningspass i sektionens kommande navigationssimulator
  • Utveckla och uppdatera sektionens utbildningsunderlag och utbildningsmetodik
KRAV
Kvalifikationer
  • Genomförd och godkänd grundläggande officersutbildning, grad OF 2 alternativt OR 7
  • Militär nautisk behörighet, lägst N5
  • Flerårig tjänstgöring i nautisk befattning ombord örlogsfartyg
  • Kunskap om aktuell lagstiftning och föreskrifter inom sjösäkerhet och nautik
Personliga egenskaper
Du stimuleras av utmaningar och är strukturerad samt resultatorienterad i ditt arbetssätt. Då arbetet innefattar samverkan med andra kollegor samt elever är det viktigt att du är kommunikativ och samarbetar effektivt med andra. Vidare ser vi gärna att du aktivt tar initiativ i dina uppdrag och är trygg i din roll.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Meriterande
  • Sjökaptensutbildning
  • Grundläggande utbildning och/eller erfarenhet inom pedagogik
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Gäller endast militär befattning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Upplysningar om befattningen
Joakim Svensson telnr. tfn 08-788 75 00 (vx) alternativt mail: joakim.t.svensson@mil.se
Information om rekryteringsprocessen
Eva Wickholm telnr. tfn 08-788 75 00 (vx) alternativt mail: eva.wickholm@mil.se

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-31.
Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver dig själv samt motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 aug. 2023 (89 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare