Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR Specialist till Marinstaben Karlskrona

Publiceringsdatum
17 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du erfaren, självständig, lösningsfokuserad och tycker om att ta ansvar! Vill du arbeta brett och varierat med att stötta chefer i olika HR-processer i en spännande verksamhet, då är det dig vi söker.

Om enheten
Marinstaben finns på flera order, Muskö, Karlskrona, Göteborg, Visby och Berga. HR sektionen består idag av 4 medarbetare, HR chef, HR Specialist, HR Generalist och Administratör och är lokaliserade på Muskö. Då Marinstaben växer på alla orter kommer vi därför utöka vårt stöd lokalt i Karlskrona med en HR specialist. Tillsammans skapar vi ett bra stöd till våra chefer och anpassar vårt arbetssätt då Marinstaben är under tillväxt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR specialist arbetar du brett över hela HR-området och ger stöd i samtliga HR-frågor till våra chefer. Du kommer även att ha egna ansvarsområdet

Vi ser att du trivs med att ta ett stort ansvar då du är ensam i din roll i Karlskrona, du arbetar självständigt men även teambaserat tillsammans med dina HR-kollegor på Muskö. Du kommer även att få egna ansvarområden utifrån kompetens och verksamhetens behov samt möjlighet att driva och delta vid utvecklingsarbeten.

Vi ser att du är en flexibel och strukturerad person som trivs i en föränderlig miljö då Marinstaben är under tillväxt. Du ser helheten och förstår vad som behöver göras och tar egna initiativ.

Du är prestigelös och uppskattar variation i arbete genom att blanda administration med utvecklingsarbete och allt däremellan.

I dina arbetsuppgifter ingår även tre timmars fysisk träning varje vecka.

Krav

Kvalifikationer
  • Examen från högskola/universitet inom personal/HR eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömner som likvärdig.
  • 10 års dokumenterad erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete i en konsultativ HR-roll
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift.
Meriterande
  • Erfarenhet av HR arbete i statlig myndighet
  • Tidigare erfarenhet från Försvarsmaktens stödsystem VIDAR/PRIO
  • Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.
  • B Körkort
Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, initiativtagande och lösningsorienterad och trivs med att arbeta i en organisation under förändring. Du trivs med att ha ett konsultativt och coachande förhållningssätt. Vi ser även att du är självständigt men trivs även i grupp och har god samarbetsförmåga.

Då HR sektionen har sin bas på Muskö kommer resor förekomma.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. Anställningen inleds med en provanställning.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta: HR Specialist Mari Nyberg
Nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

Fackliga företrädare: Når du via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00
Saco-S FM Maria Blasek
OFR/S Björn Engren
SEKO Lise-Lotte Larsson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Karlsborg
Transport & Logistik
Företagslogga
Ronneby
Säkerhet & Skydd
Företagslogga
Karlsborg
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb

Karlskrona
HR & Personal
Företagslogga
Karlskrona
Offentlig Förvaltning
Företagslogga