Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Hr-chef till marinbasen

Publiceringsdatum
07 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du HR-utbildad, med erfarenhet av att arbeta som chef, och vill bidra till Försvarsmaktens tillväxt och utveckling ? Då kan du vara den vi söker! Vi behöver dig som tillsammans med engagerade kollegor vill skapa förutsättningar för Sveriges försvar.

Marinbasstabens HR-avdelning
HR-chefen ingår i Marinbasstaben som stödjer chefen Marinbasen i dennes ledning. Marinbasstaben samordnar verksamhet och funktioner utifrån chefen Marinbasens beslut. Ledningen utövas genom planering, genomförande och uppföljning samt funktionsledning. HR-chefen ansvarar för, och leder förbandets personaltjänst med stöd av medarbetarna på HR-avdelningen, som idag består stf HR-chef, HR-generalister (sex st), rekryteringskoordinator samt yrkesinformatör. Tillsammans med övriga medarbetare fullföljer du dina arbetsuppgifter även vid övningar och vid ev höjd beredskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I egenskap av HR-chef driver och utvecklar du HR-arbetet på Marinbasen på en strategisk såväl som på en operativ nivå. Arbetet innebär att du omsätter Försvarsmaktens personalstrategi till genomförande i både närtid och på längre sikt.

Du leder HR-avdelningen och arbetar för en hållbar kompetens- och personalförsörjning.

I rollen ger du verksamhetsnära stöd till förbandets enheter och krigsförband. Att vara HR-chef på Marinbasen innebär till stor del att ansvara för processer inom personalförsörjning och lönebildning. Rollen innefattar också att vara ett stöd till chefen Marinbasen i genomförande av samverkan, arbetsmiljö, lönebildning, likabehandlingsfrågor samt att följa upp och säkerställa budget och personalramar. Du förväntas också vara direkt föredragande till chefen Marinbasen avseende arbetsrättsliga frågor.

Krav
Kvalifikationer
 • Relevant akademisk utbildning inom HR-området eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig
 • Erfarenhet av arbete som chef
 • Du har ett utpräglat arbetsgivarperspektiv
 • God strategiska förmåga samt god kunskap om, och intresse för, att vidareutveckla den operativa, såväl som den strategiska verksamheten
 • God förmåga att kommunicera på svensk och engelska, i såväl tal som skrift
 • Goda IT-kunskaper
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är tydlig, driven och prestigelös. Du är ansvarsfull, noggrann, serviceinriktad och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende, har ett coachande förhållningssätt, en hög integritet och personlig mognad. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Utöver detta gillar du utmaningar och trivs att arbeta utvecklande med organisationen, både självständigt och i grupp. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att du skall lyckas och trivas i rollen som HR-chef.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med SAP HR-modulen
 • Förhandlingserfarenhet
 • Erfarenhet från HR-arbete inom Försvarsmakten alternativt större myndigheter
 • Genomförd grundläggande militär utbildning eller GSU
 • God fysisk förmåga
Övrigt
Anställningsform: tillsvidare med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd inom Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Karlskrona
Befattningen är civil
Tillträdesdatum: efter överenskommelse

Upplysningar om tjänsten
Johan Sundh eller Mattias Berg, nås via växeln: 0455- 85 000.

Fackliga företrädare
Officersförbundet Johnas Mård
Försvarsförbundet Jan Wasberg
SEKO Jan-Anders Nilsson
SACO Birgitta Strauss
Samtliga nås via växeln: 0455- 85 000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 dec. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Enköping
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga