Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef för miljösektionen tillika miljösamordnare

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får ett varierande och spännande arbete i inspirerande miljöer med möjlighet till friskvård på arbetstid. Hoppas att du vill söka till oss och bli vår nya kollega!

Garnisonsenheten
Befattningen sektionschef miljö är placerad vid Marinbasens garnisonsenhet. Garnisonsenheten stödjer marinbaschefen med kompetens avseende frågor som bland annat berör samordning av infrastruktur, miljö, arbetsmiljö, el-, mark-, trafik- och sjösäkerhet, transport farligt gods, hantering av brandfarliga och explosiva varor samt tillhandahåller, utvecklar och administrerar garnisonens fordonstjänstutbildning, friskvård/idrottsverksamhet, viss förläggningstjänst och övnings- och skjutfält.

Därutöver stödjer garnisonsenheten Karlskrona garnison med expeditionstjänst, hanterar sjötransportverksamheten inom garnisonen och sköter signaturmätning av marinens fartyg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef har du personalansvar för dig underställd personal. Sektionens arbetsuppgifter omfattas av lagar och förordningar för miljö, handläggning av ärenden inom ramen för fysisk planering samt stöd med GEOINFO-tjänst.

Tjänsten innebär att man arbetar i projektform, i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper eller enskilt. Du förväntas kunna leda eller delta i olika typer av arbetsgrupper och projekt, både internt och externt.
 • Personalledning
 • Handläggning av löpande ärenden, samt rådgivning i miljö- och hälsoskyddsfrågor.
 • Drift och underhåll av Karlskrona garnisons miljöledningssystem (ISO 14001)
 • Handlägga tillstånds- och anmälningsärenden enligt miljöbalken
 • Ansvara för kontrollprogram och rapportering rörande tillståndspliktig- samt annan miljöfarlig verksamhet
 • Framtagning av miljökonsekvensbeskrivningar/utredningar samt kostnads-/effektanalyser inför beslut om genomförande av miljöprojekt
 • Vid behov medverkar vid inspektioner och kontroller
 • Förbereda inför sanering av förorenade områden
 • Delta i den marina nationella och internationella övningsverksamheten
 • Genomföra utbildning inom miljöområdet
KRAV
Kvalifikationer
 • Relevant högskoleutbildning, 120p eller mer, inom ovan beskrivet arbetsområde eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av personalledning
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Goda datorkunskaper (Officepaketet)
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Du ska dela försvarsmaktens värdegrund, försvarsmaktens uppförandekod och representera försvarsmaktens verksamhet i din yrkesroll.

Som sektionschef trivs du med att, såväl självständigt som tillsammans med andra, prioritera och planera verksamhet samt leda projekt. Du har god samarbetsförmåga, tycker om att ta ansvar, kan planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära kollegor. Du är väl medveten hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation. Du känner dig trygg i att företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet. Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet.

God fysisk förmåga är en förutsättning i vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten inom miljöfunktionen
 • Erfarenhet från arbete inom miljöområdet, inklusive miljöbalken
 • Erfarenhet av livsmedelshantering, dricksvatten
 • Kompetens från FM avsyning (smittrening och artskydd)
 • God erfarenhet av utveckling och vidmakthållande av FM verksamhetsledningssystem
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska
Övrigt
Befattningen är civil.

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Karlskrona, men resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar om tjänsten
Lämnas av Björn Smith

Information om rekryteringsprocessen
Lämnas av Tove Dahlquist

Fackliga företrädare
OFR/O Jonas Mårdh
OFR/S Jan Wasberg
SACO Birgitta Strauss

Samtliga ovan nås via växel tel. 0455-85000.

SEKO Jan Anders Nilsson, nås via växel tel. 0457-471 000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 dec. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb

Karlskrona
Administration
Företagslogga
Karlskrona
Teknik & Ingenjör
Företagslogga