Hoppa till innehåll
Ansök nu
Vill du ha ett varierat arbete som bibliotekarie med stort fokus på det personliga mötet, undervisning och att utveckla digitala resurser? Vill du arbeta i en organisation där mycket händer och du har stora möjligheter? Vill du vara en del av en ambitiös och dynamisk arbetsgrupp? Missa då inte möjligheten att söka tjänsten som bibliotekarie på Sjöstridsskolan i Karlskrona.

Vi erbjuder tjänstgöring med stor frihet under eget ansvar, där arbetstiden uteslutande är förlagd under dagtid. I Försvarsmakten ges möjlighet till flextid samt möjlighet till tre timmar friskvård i veckan på arbetstid.

Om sektionen

Din arbetsplats är belägen inom örlogsbasen i Karlskrona. Sjöstridsskolans bibliotek ansvarar för informationsförsörjningen av Marinen och dess personal samt är en del av den funktion som leder den pedagogiska utvecklingen på skolan.

Sjöstridsskolan (SSS) lägger grunden till svensk marin förmåga. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid. Detta fokus ska utgöra dimensionerande krav för all utbildning, utveckling och förbandsträning vid SSS, där det önskade slutläget är ökad tillgänglighet med samtränade marina krigsförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten som bibliotekarie ingår viss undervisning, tjänstgöring i informationsdisk samt katalogarbete. Du arbetar i ett nätverk med resterande bibliotekarier i Försvarsmakten i att skapa digitala miljöer för våra bibliotek. Du är en del av Sjöstridsskolans pedagogiska utvecklingsgrupp och jobbar tillsammans med ytterligare en bibliotekarie. Tillsammans formar ni Marinens bibliotek. Resor förekommer i tjänsten.

Tjänstens innehåll kan förändras över tid för att bäst möta dina erfarenheter och förmågor i kombination med organisationens behov.

Krav
Kvalifikationer

* Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med andra. Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga och kan göra egna prioriteringar och avvägningar i situationer som kräver detta. Med din noggrannhet och ditt engagemang bidrar du till att hålla hög kvalitet på bibliotekets tjänster.

Vi söker dig som är intresserad av Försvarsmaktens unika kontext, och ser det som en spännande utmaning att få vara med och bidra till Marinens verksamhet. Du behöver vara flexibel och se spänningen i att mötas och verka i nya miljöer regelbundet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete på akademiskt bibliotek eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer är relevant.
  • Erfarenhet av att jobba med bibliotekets digitala miljöer.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Placering: Karlskrona

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Om du har frågor

För upplysningar om tjänsten kontaktar du:

Andreas Nilsson, 076-649 25 33

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontaktar du:

Eva Wickholm, 072-384 35 15

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver dig själv samt motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare