Hoppa till innehåll
Badenoch + Clark logotyp

Underhållsingenjör till NKT High Voltage Cables

Ansök nu

NKT är ett snabbt växande företag som knyter ihop en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik och står i centrum när världen rör sig mot grön energi. NKT designar, tillverkar och installerar låg-, medel- och högspänningskabellösningar som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har NKT förnyat kraftkabeltekniken som bygger infrastrukturen för de första glödlamporna till de megawatt som skapas av förnybar energi idag. NKT är noterat på Nasdaq Köpenhamn och realiserade en omsättning på 1,8 miljarder EUR 2021. Huvudkontoret ligger i Danmark men i Karlskrona ligger världens största högspänningsfabrik, HV Solutions, som står för 80-90% av NKT`s totala produktion.

Vill du bli en del av NKT:s expansion och det dynamiska underhållsteam som driver utveckling och optimering av fabriken är detta en roll för dig!

Rollen som Underhållsingenjör inom NKT

Som underhållsingenjör arbetar du med proaktiva, långsiktiga lösningar som ökar driftsäkerheten genom att supportera, optimera och utveckla vår maskinpark. Du rapporterar till enhetens Maintenance Manager och ingår i ett kompetent team bestående av kvinnor och män i olika åldrar som tillsammans arbetar kontinuerligt med utveckling av vår serviceverksamhet, både teoretiskt och praktiskt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Aktivt delta i avdelningens säkerhetsarbete, Incidentrapportering och riskbedömningar.
 • Vara ansvarig för processen ”Driftsäkert underhåll”.
 • Genomföra en Reliability Centered Maintenance (RCM) FMEA-analys med fakta från underhållssystemet och information från produktionspersonal.
 • Uppdatera befintligt förebyggande underhållsprogram för operatörs - och specialistunderhåll samt uppdatera behov av reservdelar baserat på resultatet från FMEA-analysen.
 • Ta fram statistik och uppdatera nyckeltal för att mäta verksamhetens effektivitet
 • Löpande initiera förbättringar genom att analysera underhållsrelaterade störningar genom Root Cause Analysis (RCA)
 • Delta i ombyggnadsprojekt och nyinvesteringar i syfte att tillföra kompetens och underhållsaspekter
 • Säkerställa att anläggningen löpande dokumenteras i erforderlig utsträckning

Vem är du?

Vi söker dig som får energi av ett högt arbetstempo där du hanterar flera kontakter och processer parallellt. Du förväntas kunna bistå med teknisk områdeskunskap och input i utveckling av underhåll.

För att trivas hos oss bör du vara en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättrings- och utvecklingsmöjligheter. Du är noggrann och brinner för nya uppdrag och är ett föredöme när det gäller säkerhet. Du är lyhörd och har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Du är kommunikativ och trygg i att genomföra presentationer, främst på svenska men även engelska.

Utöver det ovanstående bör du har följande erfarenheter:

 • Examen inom teknik eller underhåll eller tillräckligt lång arbetslivserfarenhet
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området
 • God kunskap i Officeprogrammen
 • Svenska och engelska flytande, i tal och skrift.
 • Kunskap inom underhållssystem, gärna API Pro

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning då man driver underhållet i projektform samt är certifierad eller har förståelse för CMSE®- Certified Machinery Safety Expert CECE - Certified Expert in CE Marking eller CEFS-Certified Expert in Functional Safety

NKT erbjuder dig:

En position i ett växande och dynamiskt team med stora möjligheter till framtida karriärvägar. NKT erbjuder ett attraktivt friskvårdsbidra, arbetstidsförkortning (ATK) på 2 h/vecka (samlas i en timbank) samt ASB sjukförsäkring. Dessutom får du ta del av den eventuella bonus som delas ut årligen baserat på hela företagets resultat.

Kontaktuppgifter och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch + Clark. Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta Jessica Laos jessica.laos@badenochandclark.se. Sista ansökningsdag är den 1 oktober men då urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vi ser framemot att höra ifrån dig!

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare