Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Projektledare till Verksamhetsområde Marin

Ansök nu

Är du en driven projektledare som har förmågan att skapa engagemang och har en god teknisk grund att stå på? Vill du arbeta i kvalificerade projekt och bidra till en historisk tillväxt inom marinen med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inriktar sig mot produktions- och kvalitetsuppföljning hos leverantör, för de större fartygsprojekten inom FMV Verksamhetsområde marin, specifikt för Ytstridsfartyg. Du kommer att planera, leda, utveckla och följa upp projekten som utförs i projektteam. Du ansvarar för att milstolpar uppnås enligt tidplan, inom budget och med överenskommen kvalitet. Du kommer också att analysera, utvärdera och avrapportera projekthandlingar samt ge förslag till beslut.

Du kommer att delta som projektets representant i fartygsproduktion hos leverantör. Arbetet innebär att följa upp och bedöma att överenskomna planer, standarder, krav och processer följs. Du kommer även att delta i och bidra till projektens riskhantering. Arbetet utförs självständigt utifrån planer, riktlinjer och praxis från FMV verksamhetsledning, kopplat till huvudprojektet. Beslut och ställningstaganden tas ofta i dialog med projektledning och/eller designorganisation, som baseras på tidigare praxis, erfarenheter eller metoder.

Som Delprojektledare Produktion kommer du också att vara projektets huvudrepresentant "On-Site" hos leverantör och besökare osv. Du kommer att vara Point-of Contact (POC) för slutanvändare (Försvarsmakten) innefattande dialog, information och planering med slutanvändare, kommande underhållspersonal med flera från slutkund.

Tjänsten är placerad i Karlskrona, resor såväl inrikes som utomlands förekommer.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör eller har en annan för tjänsten relevant utbildning eller motsvarande kompetens. För att lyckas i rollen krävs erfarenhet och kunskap av att leda människor och arbeta i projekt samt gärna erfarenhet av tekniskt systemarbete. Du bör ha erfarenhet av förhandlingar samt kvalitets- och produktionsuppföljning. Har du erfarenhet och kunskaper inom marinens ytfartygssystem som korvetter och minröjningsfartyg är det meriterande. För att på bästa sätt lyckas i ditt arbete behöver du vara analyserande och duktig på att utvärdera, då utveckling är en viktig del av tjänsten.

Som projektledare kommer du att dokumentera och kommunicera internt och externt. Därför är det viktigt att du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och skrift. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Microsoft Office.

Du har en positiv inställning till ditt arbete och kan skapa engagemang, delaktighet och motivation i ditt team. Du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt och prestigelöst sätt. Du behöver vara självgående och ta ansvar för dina uppgifter, driva ditt arbete och ta egna initiativ för att komma framåt. Du behöver dessutom vara duktig på att planera och organisera ditt och ditt teams arbete på ett strukturerat och effektivt sätt. Du är en riktig lagspelare som prioriterar laget före jaget!

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområde Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållning av marina system som används av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV, i nära samarbete med Försvarsmakten och med industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstrid, Undervattensstrid, samt Amfibie-, stöd och bas. Samtliga avdelningar har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

På sektionen för Ytstridsfartyg Karlskrona, som tillhör Ytstridsavdelningen, jobbar vi med att utveckla och vidmakthålla lednings-, vapen-, fartygs- samt skeppssystem. Dessa behövs för att Marinens fartyg och båtar ska kunna verka och fungera säkert, för Försvarsmaktens personal, i olika marina miljöer. Vi är ett 10-tal som jobbar på Ytstridsfartygssektionen i Karlskrona och vi jobbar nära våra kollegor på avdelningen i Stockholm.

FMV - Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Erik Olsson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Madeleine Östlund via FMV växel 08-782 4000.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryteringskonsult Carina Falck på Adecco carina.falck@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2023-06-13

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare