Business Unit Manager till Sigma IT Karlskrona

Business Unit Manager till Sigma IT Karlskrona

Vi söker nu en Business Unit Manager till vårt kontor i Karlskrona som vill vara med att lyfta vår verksamhet till nya höjder.

Sigma kännetecknas av en stark och passionerad företagskultur som bottnar i visionen om en bättre morgondag. Något vi är otroligt stolta över.

Som Business Unit Manager kommer du ha fullt resultat- och personalansvar för vår affärsenhet i Karlskrona och rapportera till vår Business Area Manager.

Hur ser rollen ut?
Som BU Manager har du det samlade affärs - och ledningsansvaret för enheten i Karlskrona. Ansvaret innefattar bl a:
  • Resultatansvar på EBIT-nivå för enheten
  • Se till att enheten uppnår sina mål inom sälj, rekrytering och leverans
  • Ansvar för affärsutveckling
  • Personalansvar
Du kommer vara en viktig värderingsbärare. Sigma drivs av visionen "Expect a Better Tomorrow" och värdeorden "Passion & Execution". Såväl vår vision som våra värdeord präglar alla delar i vår verksamhet. Du förmedlar företagets värderingar, vision, affärsidé, mål och planer till såväl kunder som medarbetare. En stor del av rollen (ca 50%) innebär försäljning vilket innebär att du agerar specialistsäljare för din enhet samt säljer hela Sigmas erbjudande.

Du upprättar och följer upp budget och prognos löpande och rapporterar till Business Area Manager enligt gjorda överenskommelser och du medverkar även aktivt i bolagets gemensamma löpande ledningsmöten och årliga affärsplanering.

Du kommer arbeta med rekrytering och utveckling av våra medarbetare och är även ansvarig för lönesättning och utvecklingssamtal/planer samt ansvarar för medarbetarnas fysiska och psykiska arbetsmiljöer.

Din bakgrund
Du har en akademisk bakgrund och har arbetat i konsultbranschen med sälj och ledarskap i drygt 8-10 år.

Du har ett stort affärsfokus och det är alltså inte första gången du kliver in i rollen som ledare, du har gjort det förr och du trivs i rollen. Du gillar att få vara med och utmana och påverka affärsområdets utveckling. Likaså har du tidigare erfarenhet av att leda och utveckla människor och skapa en inspirerande positiv atmosfär.

Du är en bra relationsbyggare och har god kunskap och kännedom om marknaden för att på så sätt kunna staka ut vägen för affärsområdet i samarbete med dina kollegor.

Du är en driven person som också har förmågan att visualisera och tydliggöra de mål som gäller. Du har en god teknisk förståelse och har samtidigt vana och erfarenhet av arbete på strategisk och taktisk nivå.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av start-ups samt kan påvisa hur du lyckats bygga upp en lönsam verksamhet och även erfarenhet att arbeta med off-shore. Du behärskar såväl svenska som engelska.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Urval sker löpande. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Jaern Ekengren på maria.jaern.ekengren@sigma.se.

Mer om Sigma IT
På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1200 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 4600 medarbetare i fjorton länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (21 dagar kvar)