Projekttekniker inom fastighetsautomation

Projekttekniker inom fastighetsautomation

Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 90% av sin tid inomhus - på arbetet, i skolan, bilen, hemmet? Är det då inte viktigt att rummet du sitter i har behaglig temperatur? Att du ska känna dig trygg och att endast behöriga ska komma in? Att brandlarmet fungerar om olyckan skulle vara framme? Men också att den byggnaden du befinner dig gör så lite avtryck på miljön som möjligt.

Detta är något vårt team jobbar dagligen med, att göra fastigheter och vår jord mer hållbar genom Siemens innovativa systemlösningar och tjänster.

Vi söker nu med nyfikenhet och spänning en projekttekniker inom fastighetsautomation som vill bli det av vårt team i Karlskrona och göra skillnad på riktigt!

Som projekttekniker inom fastighetsautomation hos oss jobbar du självständigt med mindre projekt och serviceuppdrag ute hos våra kunder. Dagarna är varierande där du ena dagen kan sitta på kontoret och tar en kopp kaffe med dina kollegor för att gå igenom projekten medan andra dagar jobbar du ute hos våra kunder med att serva systemen i projekten. Du kommer främst arbeta i projekt med fokus på idrifttagning av nya fastighetssystem samt ombyggnader och service av äldre system för att säkra driften och spara energi.

I rollen jobbar du mycket självständigt ute hos kunderna men du ska aldrig känna dig ensam och dina kollegor finns ett samtal bort om du behöver deras hjälp och stöttning. Du har också ett nära samarbete med teamet som idag består av projektledare, projektingenjörer, säljare och servicetekniker. Sedan är dialogen och kontakten med våra kunder ute i regionen en stor del av vardagen.

Som ny hos oss välkomnas du med ett ordentligt introduktionsprogram med utbildning, mentorskap och vägledning.

För att trivas i rollen är du en person som gillar att ta eget ansvar, trivs med kundkontakt och att skapa relationer. Du känner ett genuint intresse för att leverera god service och att hjälpa kunderna utvecklas inom den senaste tekniken/tjänsterna. Förmåga att planera och prioritera är viktigt utifrån att tempot kan vara högt, din närmsta ledare kommer vara till god hjälp där och stötta dig när du räcker ut en hand.

Du gillar teknik och har en bakgrund inom teleteknik/el med några års erfarenhet och gärna tidigare erfarenhet av att jobba med fastighetsautomation. Goda IT/datakunskaper, kunskaper i konfigurering och/eller erfarenhet från arbete med nätverk är önskvärt. Körkort behövs i tjänsten likaså att du kan kommunicera på både svenska och engelska samt innehar svenskt medborgarskap.

Då vi arbetar inom säkerhetsbranschen begär vi utdrag från Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister.

Om Siemens Smart Infrastructure

Siemens är en global leverantör av säkra och energieffektiva lösningar för fastigheter. Vi erbjuder integrerade, digitala och effektiva systemlösningar och tjänster inom fastighetsautomation, brand, säkerhet, energihantering, samt styr- och reglerprodukter för värme, ventilation och kyla.

Tillsammans är vi ca 351 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Skicka in din ansökan via siemens.se/jobb så snart som möjligt, dock senast 14 februari 2020.

För frågor om tjänsten kontakta gärna Peter Johansson på tel: +46 (455) 365657 eller för frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Micaela Wessén på tel: +46 (0) 70 7281383. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 feb 2020 (24 dagar kvar)