Säkerhetsstrateg regionservice

Säkerhetsstrateg regionservice

Trivs du med att arbeta strategiskt och förebyggande gällande säkerhetsfrågor? Region Blekinge söker en säkerhetsstrateg inom regionservice med inriktning robusta sjukhusbyggnader.


Om oss

Du kommer att arbeta i regionservice, en del av Region Blekinge som utvecklar och levererar stöd och servicetjänster till alla verksamheter. Regionservice verksamhet består av olika basenheter med ansvar för fastigheter, it, måltid, logistik, fastighetsdrift och lokalvård. I förvaltningen finns också administrativtstöd inom ekonomi, HR, lön samt verksamhetsutveckling.

Tjänsten som säkerhetsstrateg, med inriktning robusta sjukhusbyggnader, finns placerad på avdelningen utvecklingsstöd. Avdelningen tillhör regionservice stab och här finns även två verksamhetsutvecklare samt två miljöingenjörer.

Arbetsuppgifter

Utvecklingstakten inom hälso- och sjukvården gör att Region Blekinge kontinuerligt behöver utveckla sina sjukhusområden för att säkerställa ändamålsenliga vårdmiljöer. Det kommer bland annat att ske genom ett flertal ny- och ombyggnationer, vilket ställer höga krav på Region Blekinge som byggherre. Regionservice är nu inne i en intensiv fas gällande planering av nya vårdbyggnader samtidigt som arbete sker med utveckling av hanteringen av vår materialförsörjning. I det här utvecklingsarbetet är säkerhetsfrågorna mycket viktiga.

Vi söker därför en säkerhetsstrateg med inriktning robusta sjukhusbyggnader. Rollen är en strategisk och rådgivande funktion med ansvar för att självständigt driva säkerhetsfrågor kopplade till sjukhusens robusthet och redundans. Det kan även innebära att driva och delta i utvecklingsprojekt. Andra uppgifter som kan ingå är exempelvis att genomföra riskbedömningar och kontinuitetsplanering på strategisk nivå, genomföra nuläges-, omvärlds- och behovsanalyser samt samverka både internt med regionens säkerhetsfunktion och externt i nationella nätverk.

Arbetet kräver mycket eget ansvar, drivkraft och nära dialog och samarbete med såväl regionservice som andra verksamheter i Region Blekinge eller andra myndigheter.

Din profil

Vi vill att du har en utbildning på eftergymnasial nivå inom säkerhet kopplat till fastighetsförvaltning, krisberedskap, riskhantering, samhällssäkerhet och säkerhetsskydd alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha god kunskap om lagstiftning och riktlinjer inom säkerhetsområdet, samt erfarenhet inom säkerhetsområdet. Har du arbetat med dessa frågor i offentlig verksamhet, eller har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsfrågor inom bygg och fastighetssektorn ser vi det som meriterande. Du bör också ha erfarenhet av strategiskt arbete och gärna av att leda projekt.

Vi vill att du med utvecklingsinriktat och analytiskt tänkande kan bidra till att vi utvecklar och effektiviserar vår verksamhet. Du är resultat- och målorienterad, strukturerad och noggrann och har en vilja att arbeta med förbättringar. Eftersom arbetet innebär samarbete med många olika funktioner och roller behöver du ha lätt för att kommunicera och bygga goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Placeringsort: Tjänsten är placerad i Karlskrona, men då hela Blekinge är ditt arbetsområde ska du ha B-körkort.

Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal. Den här tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att det görs en säkerhetsprövning med registerkontroll.

I denna rekrytering samarbetar Region Blekinge med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se senast den 24 juli 2022. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sanna Olsson på telefonnummer 0733-948473 alt sanna.olsson@onepartnergroup.se.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Organisation & ledning, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 juli 2022 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se