Förrättningslantmätare, Karlskrona

Förrättningslantmätare, Karlskrona

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter
Hos oss så arbetar du i team med andra förrättningslantmätare, förrättningsassistenter och mätningsingenjörer. Du får stora möjligheter till kompetensutveckling och på sikt kan du bli vår expert inom det fastighetsrättsliga eller det fastighetsekonomiska området. Vi har kontor i hela landet och den samlade kompetensen bildar en gemensam kunskaps- och erfarenhetsbank till stöd för dig i handläggningen. Vi har en stor variation av ärenden där du kan handlägga allt ifrån enklare avstyckningar till större infrastrukturförrättningar. Våra tekniska system möjliggör arbete även utanför kontoret och vi erbjuder dig ett modernt arbetssätt där du kan kombinera arbetsliv och fritid på ett bra sätt. Vi erbjuder dig en viktig statstjänstemannaroll med interna karriärmöjligheter och bra villkor.

Kvalifikationer
För att nå framgång som lantmätare är det viktigt att: Du drivs av att arbeta med juridiska bedömningar inom fastighetsrätt och du har en god samarbetsförmåga, värdesätter din egen och dina kollegors tid och har förmåga att dela med dig av arbetsuppgifter. Du har en god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska för att kunna kommunicera effektivt med sakägare, företag och myndigheter. Din pedagogiska förmåga är god, du är lyhörd och kan hantera motstridiga intressen. Du arbetar på ett strukturerat sätt, tar initiativ och har mod att fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. * Du har svensk, eller motsvarande, examen inom något av följande områden, alternativt kommer att ta examen inom sex månader: - Högskole- eller civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller samhällsbyggnad - Jurist- eller rättsvetarexamen alternativt affärsjuridisk utbildning, på minst kandidatnivå - Högskoleexamen som bedöms som relevant för verksamheten, med tillägg av magisterexamen med inriktning mot mark- och miljörätt - Alternativt motsvarande kompetens erhållen genom relevant arbetserfarenhet Meriterande kvalifikationer: * Du har fördjupad kunskap inom fastighetsrätt, erhållen via studier eller arbete * Du har erfarenhet av projektledning eller självständigt beslutsfattande * Du har kunskaper inom fastighetsekonomi * Du har B-körkort, för att kunna resa till sammanträden med sakägare

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Emil Ekstrand
Telefon 044-137365
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!