Tekniker till Marinverkstäderna i Karlskrona

Tekniker till Marinverkstäderna i Karlskrona

Vill du jobba i en inspirerande miljö mitt i ett av våra världsarv och avnjuta vackra Karlskrona från sjösidan? Marinbasen söker nu en tekniker för anställning vid Marinverkstaden.

Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Anställningen innefattar flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Befattningen erbjuder
Har du gymnasieutbildning och arbetat med underhåll tidigare? Är du självgående samtidigt som du är bra på att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är du kanske vår nya tekniker inom dyk/säk.materiel.

Om enheten
Avdelningen består av tretton stycken duktiga tekniker med kompetenser inom dyk/säk.materiel. Avdelningen ingår i Marinverkstäderna med verksamheter i mellersta och södra Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker utför du förebyggande- och avhjälpande underhåll på bl.a. Marinens dyk/säk.materiel. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och utförs huvudsakligen på Marinbasen i Karlskrona. Du kommer att arbeta självständigt eller i arbetslag.

Kvalifikationer
  • Godkänd 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
  • God datorkunskap.
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Körkort lägst klass B.
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet och kunskaper om Marinens dyk/säk.materiel.
  • Tidigare arbetat som servicetekniker.
  • Erfarenhet av att arbeta i PRIO och LIFT.
  • Truckutbildning och militära förarbevis.
Personliga egenskaper
Som person är du självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är flexibel. Du har lätt för att jobba i team och lyssna samt kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du är lugn i ditt sätt, tillmötesgående i ditt bemötande och serviceorienterad. Du är tekniskt lagd och har ett teknikintresse. Vidare är du omdömesgill och mån om att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om allas lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Karlskrona
  • Läkarundersökning med godkänt resultat med avseende på arbete med härdplaster.
  • Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna.
Upplysningar om befattningen
Avdelningschef Torbjörn Gummesson, tel. 072-391 07 83.

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Ida Bergström, tel. 076-611 30 83.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Mikael Olsson, mikael.p.olsson@mil.se
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn. 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Birgitta Strauss, tfn. 070-812 00 30, SACO-S-FM@mil.se
Officersförbundet, Urban Nyman, tfn. 0455-86756, 073-089 01 96

Välkommen med din ansökan senast den 2021-05-23.
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (14 dagar kvar)