Systemtekniker vid Logistikenheten

Systemtekniker vid Logistikenheten

Befattningen erbjuder
Vill du ha ett spännande och utvecklande arbete i inspirerande miljö? Vi söker nu en Systemtekniker till LogE och TeknikAvdelningen och hoppas självklart att du vill söka till oss och bli vår nya kollega!

Om enheten
Logistikenheten planerar, bereder, genomför och följer upp all materielförsörjning och materielunderlhåll för samtliga förband inom Garnisonen. Enheten består av en Logistikberedning (LogB), Försörjningsavdelning (FörsA) samt Teknikavdelning (TekA).

TekA genomför och utgör Garnisonens hänvisning för all materielunderhållsproduktion inom Garnisonen. TekA verksamhet ska syfta till ökad operativ effekt genom att materielunderhåll och tekniskt systemstöd ska stödja förbanden enligt Försvarsmakten prioritering. Vidare utgör TekA kompetensbärare inom Garnisonens förekommande materielsystem samt stödjer krigsförbanden med utbildning och genomförande av materielunderhåll. TekA består av en Teknisk Kundmottagning (TKM) samt Tekniskt Systemstöd (TSS).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som Systemtekniker är placerad på TSS som stödjer krigsförbanden och dess tekniska personal med att upprätthålla anbefalld tillgänglighet på tilldelad materiel.

Du kommer att vara huvudansvarig för driften av Vård- och Spolhallen för våra fordon, egenkontroller av klätterutrustning, containrar och lösa lastbärare. Du kommer också att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll på vapen, optik, optronik och laser. Detta gör du tillsammans med tre andra Systemtekniker.

Arbetet kan medföra resor i tjänsten och då såväl inrikes som utrikes.

Krav

Kvalifikationer
  • 3-årig teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt
  • Din inställning och tidigare erfarenhet att bygga goda och långsiktiga relationer genom bl a samverkan, är mycket viktigt för oss, varför vi satt detta som kravsättande för befattning
  • Utöver ovan nämnda krav tar vi för givet att du kommunicerar på god nivå i tal som skrift, både i Svenska och Engelska
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Arbetet är mångsidigt och kräver att du är flexibel, har god samarbetsförmåga likväl som att du kan arbeta självständigt. Du är praktiskt lagd och trivs med att jobba hands-on ute i verksamheten. Du kommunicerar väl med din omgivning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Tidigare erfarenheter från Försvarsmaktens verksamhetsmiljö, förnödenhetsförsörjning och materielprocesser
  • Tekniska utbildningar på materielsystem som förekommer inom Marinen
  • Tidigare erfarenheter av förekommande eldhandvapen i Försvarsmakten
  • Tidigare erfarenheter av systemen SAP och LIFT L
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Befattningen är civil.
Tjänsten innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För upplysningar om tjänsten kontakta:
C TekA MarinB Jan Berthilson Tel. 0705-55 83 72.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR Tove Dahlquist Tel. 0732-02 54 51.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet: Urban Nyman,
Försvarsförbundet: Jan Wasberg,
SACO: Birgitta Strauss,
Samtliga personer ovan nås via växel, 0455-85 000.
SEKO: Jan-Anders Nilsson, nås via växel, 0457- 471 000.

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 okt 2022 (2 dagar kvar)