Sjövärnskåren söker Besättningsmän till den marina staben inom Hemvärn med marina uppgifter längs...

Sjövärnskåren söker Besättningsmän till den marina staben inom Hemvärn med marina uppgifter längs...

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.Befattningen erbjuder
Befattningen erbjuder dig en möjlighet att få utbilda dig till att vara en del av försvaret av Norrlands kuststräcka med hjälp av fartyg och båtar inom Hemvärn med marina uppgifter.

Om förbandet
Förbandet ingår i Hemvärnet - Nationella Skyddsstyrkorna och är en resurs till Norrlands Hemvärnsbataljoner längs Norrlandskusten. Vår uppgift är att verka över hela konfliktskalan från stöd till samhället vid stora påfrestningar i fred, till väpnad strid i händelse av krig. Vår främsta uppgift är att understödja skyttekompanier längs Norrlandskusten med transporter, men även med spaning och ytövervakning från båt. Övriga uppgifter innefattar i huvudsak skydd och bevakning av viktiga objekt och samhällskritisk infrastruktur samt ytövervakning i skärgårdsmiljö.

Aktuell befattning

Sjövärnskåren anordnar på uppdrag av Försvarsmakten marin befattningsutbildning för dig som vill bli Besättningsman inom Hemvärn med marina uppgifter längs Norrlandskusten. Detta är instegsbefattningen i en besättning inom Hemvärn med marina uppgifter och perfekt för dig som vill komma in i en marin besättning. Du kommer att vara ansvarig för ditt fartygs/båts däck och även vara behjälplig åt den övriga besättningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Ansvarig fö däcket och utkik under gång. Ansvarig för förtöjning och lossgöring vid brygga eller motsvarande. Ha kontinuerlig kontakt med befälhavaren (båtföraren). Vara behjälplig till båtföraren och maskinmannen.Lastsäkring.

Kvalifikationer

Krav: Minst 18 år gammal och svensk medborgare. God simkunnighet. Någon sorts sjövana.

Meriterande: Erfarenheter från Marinen. Något eller några marina certifikat. Erfarenhet av framförande av båt/fartyg.

Personliga egenskaper
Som Besättningsman i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. Vi ser gärna att du är självgående och noggrann samt stresstålig. Självklart har du ett genuint intresse av båtar och sjöliv samt en önskan om att bidra till försvaret av Sverige. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Att vara specialist (frivilligpersonal) i Hemvärn med marina uppgifter

Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. Specialisten får under utbildning och övning en ersättning (dagpenning) samt fri mat, fritt boende och fri resa. En specialist i Hemvärn med marina uppgifter tjänstgör enligt ett avtal som är tecknat mellan Försvarsmakten och den enskilde om att tjänstgöra mellan fyra och tio dagar per år beroende på tjänst. OBS! De befattningar som Hemvärnet rekryterar till verkar enbart inom Sveriges gränser!

Övrigt
Övriga krav: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Henrik Wiklund, rekryteringsansvarig Västernorrlands Sjövärnskår: rekrytering.vno@sjovarnskaren.se

För information om rekryteringsprocessen (bl.a. Mitt Försvarsmakten) kontakta:
Tobias Gillberg, Rekryteringskoordinator inom Försvarsmakten i Norrland.
  • 010-824 71 05
  • tobias.gillberg@mil.se
Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV. Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten via denna länk: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTPLUTON LÄNGS NORRLANDSKUSTEN samt vilken BEFATTNING du säker till! Försvarsmakten kommer att kontakta dig så fort som möjligt efter det att vi har mottagit din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Extrajobb
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (16 dagar kvar)