Sjövärnskåren söker Besättningsmän till båtbesättningar på långsamtgående fartyg i båtkompaniet...

Sjövärnskåren söker Besättningsmän till båtbesättningar på långsamtgående fartyg i båtkompaniet...

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.Befattningen erbjuder
Befattningen erbjuder dig en möjlighet att få utbilda dig till att vara en del av försvaret av Karlskronas inlopp med hjälp av fartyg och båtar inom Hemvärn med marina uppgifter.

Om förbandet
Båtkompaniet i Karlskrona ingår i Hemvärnet - Nationella Skyddsstyrkorna. Vår uppgift är att verka över hela konfliktskalan från stöd till samhället vid stora påfrestningar i fred, till väpnad strid i händelse av krig. I kompaniet övar och utbildar vi oss för våra militära uppgifter, men vi är alltid beredda att omedelbart ge stöd till samhället. Båtkompaniet är helt båtburet med såväl snabbgående båtar som långsammare understödsfartyg och med krav på att mycket snabbt kunna lösa uppgifter i fred och krig. Tjänstgöringskrav för sjömannen/soldaten är minst 8-10 dygn per år. Vår främsta uppgift är att understödja skyttekompanier med transporter, men även med spaning och ytövervakning från båt. Övriga uppgifter innefattar i huvudsak skydd och bevakning av viktiga objekt och samhällskritisk infrastruktur samt ytövervakning skärgårdsmiljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Ansvarig för däcket och utkik under gång. Ansvarig för förtöjning och lossgöring vid brygga eller motsvarande. Ha kontinuerlig kontakt med befälhavaren (båtföraren). Vara behjälplig till båtföraren och maskinmannen. Lastsäkring.

Kvalifikationer: Krav: Minst 18 år gammal och svensk medborgare. God simkunnighet. Någon sorts sjövana. Tjänstgörningskrav 8 dygn.Meriterande: Erfarenheter från Marinen. Något eller några marina certifikat. Erfarenhet av framförande av båt/fartyg.

Personliga egenskaper: Det krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. Vi ser gärna att du är självgående och noggrann samt stresstålig. Självklart har du ett genuint intresse av båtar och sjöliv samt en önskan om att bidra till försvaret av Sverige. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer om Sjövärnskåren kan du läsa här...

Att vara specialist (frivilligpersonal) i Hemvärn med marina uppgifter

Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. Specialisten får under utbildning och övning en ersättning (dagpenning) samt fri mat, fritt boende och fri resa. En specialist i Hemvärn med marina uppgifter tjänstgör enligt ett avtal som är tecknat mellan Försvarsmakten och den enskilde om att tjänstgöra mellan åtta och tio dagar per år beroende på tjänst. OBS! De befattningar som Hemvärnet rekryterar till verkar enbart inom Sveriges gränser!

Övrigt
Anställningsform: Ideellt åtagande efter tecknat avtal med Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Utbildningarna går på heltid ofta maximalt en vecka åt gången. När du är färdigutbildad och krigsplacerad gör du två tjänstgöringar per år under fyra till tio dagar.
Arbetsort: Karlskronas skärgård. Övriga krav: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.

För upplysningar om befattningen kontakta: Johan Malmström, kompanichef båtkompaniet, 076-830 99 10

373hvkomp@wips.mil.se

om rekryteringsprocessen kontakta: Morgan Svantesson, Rekryteringskoordinator inom Blekingegruppen (Försvarsmakten). 0723-845 533. morgan.svantesson@mil.se

Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV samt ett kort personligt brev. Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a

OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTKOMPANIET I KARLSKRONA samt vilken befattning du säker till!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Extrajobb
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (18 dagar kvar)