Sjöstridsskolan söker publikationshandläggare/förlagsredaktör

Sjöstridsskolan söker publikationshandläggare/förlagsredaktör

Utvecklingsenheten vid Sjöstridsskolans arbetar med att utveckla Marinens förmågor, metoder, taktik och materiel. Enheten leder också Marinens erfarenhetshantering och samordnar produktion av alla Marinens publikationer.

Sjöstridsskolan söker nu en handläggare/redaktör som ska arbeta med att samordna och delta i utveckling av marin publikationsproduktion. I första hand tillsammans med övriga delar av marinen men även tillsammans med övriga delar av Försvarsmakten. Detta innebär att du kommer att bidra till utveckling inom flera områden och arbetsuppgifterna kommer att variera.

Som handläggare/redaktör tycker du om att jobba med många olika aktörer och gränsytor på olika nivåer såväl inom Marinen som Försvarsmakten i stort för att skapa en gemensam syn och plan för utveckling inom dina ansvarsområden.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna inom Marinens publikationsområde är i många fall komplexa och ibland även abstrakta och det är viktigt att du har förmågan att självständigt driva publikationsprojekt där du samarbetar med en eller flera manusförfattare. Vi förutsätter att du har ett lösningsorienterat förhållningssätt i arbetet. Du kommer också att ingå i team med olika kompetensområden och din förmåga till samarbete är därför av stor vikt. I arbetet förekommer resor inom och i undantagsfall utom Sverige.

Kvalifikationer: a
  • Akademisk examen eller annan jämförbar utbildning.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.
  • Mycket goda kunskaper i användande av Microsoft Office Word och Excel.
  • Kunskaper i och erfarenhet av projektledning och projektarbete.
Meriterande är:
  • Erfarenhet av redaktörsarbete, som frilans eller på förlag.
  • Erfarenhet som copywriter.
  • Erfarenhet av redaktionellt arbete med myndighetsdokumentation inkl. publicering.
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens förbandsverksamhet, exempelvis internationella och nationella insatser eller övningar.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med arbetsort Karlskrona och tillträdesdatum snarast.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av:
Peter Lendrop, 076-639 92 11

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 0455-855 45, 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 0455-863 39, 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 0455-851 73, 076-649 25 33

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2018-11-25.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Publicering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 nov (4 dagar kvar)