Sjöstridsskolan söker lärare Ledning

Sjöstridsskolan söker lärare Ledning

Sjöstridsskolan (SSS) söker ny lärare ledning.

Vid Ledning-Telekrig och Sambandssektionen (LedTkS) bedrivs teoretisk och praktisk grundläggande utbildning för såväl sjömän (GSS) som blivande officerare (SOU/OP/ROU/SOFU OFFU) och därutöver nivåhöjande utbildning för officerare. Verksamheten omfattar förutom utbildning även stöd till marina förband vid övningar, deltagande i STEAM-verksamhet samt stöd till övriga sektioner på SSS.

Sektionen består av sju fasta medarbetare, men utökas med 4-8 personer i form av bemanningsuppdrag och instruktörsförstärkningar, beroende på hur många elever som genomför sin utbildning vid sektionen.

Arbetsplatsen är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona, i moderna lokaler med närhet till lektionssalar och simulatorer. Tjänsten utförs huvudsakligen i Karlskrona, men kommer under kortare perioder medföra arbete på annan ort. Tjänsten kan även medföra resor och utbildning utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Planera och genomföra utbildning för Marinens personal inom området ledning (stridsledning) genom såväl teoretiska föreläsningar/lektioner som praktiska lektioner/övningsmoment i skarpa ledningssystem och simulatorer.
  • Delta i utveckling, framtagning, uppdatering av utbildningsmateriel såsom kompendier, lektionsunderlag, övningar m.m. inom ansvarsområdet.
  • Administrera kurser, kursplaner och ansvara för provunderlag och tillvaratagande av erfarenheter tillsammans med övriga på sektionen
  • I samarbete med andra på SSS, utveckla och driva nyttjande av de simulatorer som finns för ledningsträning
Kvalifikationer:
  • Officers examen
  • Erfarenhet av ledning- och stridsledning från tjänstgöring ombord marinens fartyg i olika stridsledningsbefattningar, som lägst tjänstegrenschef/dimensionsansvarig ombord.
  • God kunskap om de styrande dokument och ordrar som nyttjas i Marinen vad avser ledning
Meriterande är:
  • Tidigare tjänstgöring som lärare eller instruktör
  • Tidigare arbete med simulatoranläggningar
  • Erfarenhet från arbete i PRIO, It´s learning och TimeEdit.
Lärare ledning lyder under och rapporterar till C LedTkS.

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med tillträdesdatum enligt överenskommelse, dock tidigast 2018-10-15.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av:
Sektionschef, Ingeborg Widerberg, 0768-98 88 49

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 0455-855 45, 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 0455-863 39, 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 0455-851 73, 076-649 25 33

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2018-10-10.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 10 okt (20 dagar kvar)