Sjöstridsskolan i Karlskrona söker ställföreträdande plutonchef

Om jobbet

Som stf plutonchef planerar och framför allt driver du genomförandet av Militär grundutbildning i samverkan med plutonchefen. En viktig del är att stödja och handleda övriga instruktörer i deras planering och genomförande av övningar. Du skall över tid vara beredd att ta över ledningen av plutonen och vara chefens högra hand i såväl planering som genomförande. Du jobbar dagligdags med att utveckla ditt förband och dig själv mot att uppnå målen med verksamheten och att lösa uppgiften. Du skall ha en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp tillsammans med både officerare och soldater, vara en utpräglad och ansvarstagande lagspelare samt kunna handleda och utbilda yngre kollegor. Vidare skall du som kurschef kunna planera och genomföra yrkesbefälskurser såsom instruktörskurs närkamp, SUSA och skyddsvaktsutbildning.

Utbildning och kompetens
Officersutbildning
God fysisk förmåga
B-körkort

Meriterande är:
Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.

Personliga egenskaper:
Du måste vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Marinen och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

Befattningen kräver:
  • Hög integritet
  • Att vara tydlig och att kunna leda ett uppbyggnadsarbete
  • Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens
  • Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också att kunna hantera enskilda viktiga detaljer
  • Mycket god förmåga att arbeta självständigt
  • Tydligt och naturligt ledarskap
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kompanichef, Max Johansson tel 070-560 57 12

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 076-649 25 33

Välkommen med din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2017-10-18.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Karlskrona
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
6
Yrkesområde
Organisation & ledning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

30 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 okt

Om företaget