Säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods och hantering av brandfarliga och explosiva...

Säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods och hantering av brandfarliga och explosiva...

Marinbasen har en bred verksamhet som bedrivs på flera verksamhetsorter och spänner över en mängd kompetensområden.

Stödenheten (StödE) stödjer marinbaschefen med kompetens avseende samordning av tillståndspliktig verksamhet inom ramen för miljöbalken, inom lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE) samt transport av farligt gods. StödE stödjer också marinbaschefen med samordning av infrastruktur, arbetsmiljö, mark-, trafik- och sjösäkerhet samt hanterar garnisonens fordonstjänstutbildning, friskvård- och idrottsverksamhet, viss förläggningstjänst och övnings- och skjutfält.

Arbetsuppgifter:
Stödja förbandschefen och linjeorganisationen inom chefens ansvarsområde för tillståndspliktig verksamhet (LBE) och att transport av farligt avsänds, tas emot och transporteras under bästa möjliga säkerhetsförhållanden.

I arbetsuppgiften ingår att stödja verksamheten i dess arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt arbete utifrån lagar, förordningar och föreskrifter gällande transport av farligt gods (ADR och IMDG), brandfarliga och explosiva varor (BVKF, IFTEX).

Medverka till att förbandets utbildningsbehov inom LBE och transport av farligt gods tillgodoses. Genomförande av utbildning för chefer och personal är en viktig uppgift.

Medverka till att förbandets behov av roller inom LBE och transport farligt gods är identifierade, rätt utbildade och utsedda.

Säkerställa att det finns uppdaterad skyddsplan enligt kraven i ADR-S och i förekommande fall även IMDG och RID-S.

Stödja Försvarsmaktens övriga förband och organisationsenheter inom garnisonen med ovanstående uppgifter.

Kvalifikationer:
 • Utbildning med teknisk eller logistisk inriktning.
 • Erfarenhet som säkerhetsrådgivare transport av farligt gods eller annan utbildning eller erfarenhet som bedöms relevant.
 • Fysisk prestationsförmåga enligt försvarsmaktens krav.
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Examinerad säkerhetsrådgivare för ADR-S.
 • Körkortsbehörighet CE och väl insatt i ADR-krav del 9.
 • Erfarenhet som föreståndare brandfarliga och explosiva varor.
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.
 • Goda pedagogiska egenskaper och vana att utbilda större och mindre grupper.
 • God erfarenhet av användning av datorer och IT-system.
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska.
Personliga egenskaper:
Du ska dela försvarsmaktens värdegrund, försvarsmaktens uppförandekod och representera försvarsmaktens verksamhet i din yrkesroll.

Du kan arbeta självständigt, leda projekt och har en god samarbetsförmåga samt trivs med att ha ett stort eget ansvar att planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära dina kollegor.

Du vet hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation.

Du kan företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet.

Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet.

I rekryteringen kommer mycket stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten:
C StödE Hans Sjöberg, tfn. 0455-855 62.

Fackliga representanter:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson,
SEKO, Jan-Anders Nilsson,
SACO, Lisbeth Landin,
Officersförbundet, Mikael Danielsson,
Samtliga nås via växeln: 0455-580 00.

Övrigt:
Civil befattning. Befattningen är sökbar för såväl civil som militär personal.
Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader.
Arbetsort: Karlskrona.
Resor förekommer i tjänsten.
Tillträde efter ök.

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 juni (3 dagar kvar)