Projektledare "Lokal Fordonsinstruktörskurs"

Projektledare "Lokal Fordonsinstruktörskurs"

Om enheten
Som projektledare lokal fordonsinstruktörskurs är du placerad vid Marinbasens stödenhet. Stödenheten stödjer marinbaschefen med kompetens avseende frågor som bland annat berör samordning av infrastruktur, miljö, arbetsmiljö, mark-, trafik- och sjösäkerhet samt tillhandahåller, utvecklar och administrerar garnisonens fordonstjänstutbildning, friskvård/idrottsverksamhet, viss förläggningstjänst och övnings- och skjutfält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du arbetar i projektform, tillfälligt sammansatta arbetsgrupper och enskilt. Du förväntas kunna leda eller delta i olika typer av arbetsgrupper och projekt, både internt och externt.
 • Säkerställa att förutsättningar finns för att genomföra lokal fordonsinstruktörskurs i Karlskrona hösten 2023 med start augusti månad.
 • Planerar och deltar i utveckling, vidmakthållande och uppföljning av marinbasens och Karlskrona garnisons behov av lokal fordonsinstruktörskurs
 • Bereder ärenden, utarbetar dokument, presenterar och implementerar resultatet i verksamheten.
 • Vid behov delta i utredningar
 • Vid behov medverka vid inspektioner och kontroller
KRAV

Kvalifikationer
 • Godkänd 3 årig gymnasieutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Goda datakunskaper (Officepaketet)
 • B-körkort.
Personliga egenskaper
Du ska dela Försvarsmaktens värdegrund, försvarsmaktens uppförandekod och representera Försvarsmaktens verksamhet i din yrkesroll.

Som projektledare trivs du med att arbeta självständigt, utveckla verksamhet och har en god samarbetsförmåga. Du tycker om att ta ansvar, att kunna planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära kollegor. Du är väl medveten hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation. Du känner dig trygg i att företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet. Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet. God fysisk förmåga är en förutsättning i vår verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten som fordonsinstruktör, motorinstruktör, militär trafiklärare eller motsvarande
 • Körkortsbehörighet *B, BE,C,CE,D,*
 • Aktuella militära förarbevis (personbil, minibuss, lätt och tung personterrängbil, tung lastbil, Tgb16, hjullastare, truck samt tilläggsutbildning personaltransport på flak, vinsch, körning med avskärmad/släckt belysning, bärgning/bogsering, terrängkörning och rullflaksväxlare)
 • Erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet i projektform
 • God erfarenhet av användning av datorer och IT-system
Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelser.
Tidsbegränsad anställning, heltid, som civil tjänsteman längst intill 2024-06-30.
Arbetsort: Karlskrona, men resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Chef Stödenheten Hans Sjöberg, tfn. 0455-855 62.
Mil. Trafikinspektör Åsa Moberg, tfn. 070 355 11 45.

Information om rekryteringsprocessen
HR Specialist Lena Krusberg, tfn. 0455-86052.

Fackliga företrädare
OFR/O Urban Nyman, tfn. 0455-866 61,
OFR/S Jan Wasberg, tfn. 0455-864 60,
SEKO Jan Anders Nilsson, tfn. 0457-471634,
SACO Birgitta Strauss, tfn. 0455-852 23.

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (12 dagar kvar)