Planeringsofficer till Marinbasstabens planeringsavdelningen

Planeringsofficer till Marinbasstabens planeringsavdelningen

Marinbasen söker yrkesofficerare, både dig som är anställd alternativt har haft en anställning i FM tidigare, och som har genomförd och godkänd officersexamen, som är intresserade av att ta sig an planeringsuppgifter av olika slag och inom olika områden. Exempel på sådana områden är; förbandsproduktion, förbandsutveckling, försvarsplanering och civilmilitär samverkan. Gemensamt för områdena är att det är arbete som oftast sker på lite längre sikt. Vilket eller vilka områden du i huvudsak kommer att arbeta inom beror på dina kunskaper, erfarenheter och intressen.

Avdelningen N5 består av en chef med ett antal handläggare med olika ansvarsområden. Handläggaren ansvarar för beredning av olika ärenden och är inom sitt ansvarsområde ofta direktföredragande för Marinbaschefen.

N5 tillhör Marinbasens stab som innefattar ett 60-tal medarbetare, fördelat på kvinnor, män, civilanställda och officerare, m a o ett kompetent gäng som gör sitt yttersta för att bidra till Marinbasens utveckling.

Marinbaschefen har flera olika roller; chef organisationsenhet, krigsförbandschef och garnisonschef, vilket sammantaget gör dina arbetsuppgifter både omväxlande, spännande och utmanande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arbeta som stabsofficer vilket inkluderar att självständigt eller i grupp bereda ärenden, utarbeta order samt presentera, implementera och följa upp resultatet i verksamheten
 • Leda och samordna förbandets uppgifter inom något eller några av ovan beskrivna områden
 • Medverka i olika utvecklingsarbeten tillsammans med övriga marina förband, men även andra militära förband och civila aktörer
 • Delta i arbetsgrupper och utredningar främst inom Marinbasen men även med andra förband inom Försvarsmakten, såväl på förbands- som taktisk nivå
 • Att i samverkan med Marinstaben utarbeta underlag relativt förbandets uppgifter och ansvar.
Kvalifikationer
 • Genomförd och godkänd officersexamen (OF/OR)
 • God erfarenhet av användning av datorer och IT-system främst i Windows miljö
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska
 • God samarbets- och ledarskapsförmåga, förmåga att kunna prioritera, ta egna initiativ samt vara flexibel och kommunikativ
 • Körkort klass B
 • God fysisk förmåga
Meriterande
 • Kunskap om, och erfarenhet av, stabstjänst på bataljon-/stridsgruppsnivå eller högre är meriterande
 • Erfarenhet av tjänst vid andra statliga myndigheter
Personliga egenskaper

För att trivas och passa på den utlysta befattningen behöver du som person vara noggrann, ansvarstagande och säkerhetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Heltidstjänstgöring
 • Placeringsort Karlskrona
 • Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse
Upplysningar om befattningen

Kommendörkapten Frank Johnsson

E-post: frank.johnsson@mil.se

Telefon: via FM telefonväxel 0455-85000

Information om rekryteringsprocessen

Frågor gällande anställningen kontakta HR-generalist Ewa Remskog

E-post: ewa.remskog@mil.se

Telefon: via FM telefonväxel 0455-85000

Fackliga företrädare

OF MarinB/SSS: Urban Nyman 073- 089 01 96

Försvarsförbundet: Jan Wasberg mailadress:forsvarsforbundet-lf51@mil.se

SEKO: Jan-Anders Nilsson 073-422 23 40

SACO: Birgitta Strauss 070-812 00 30

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-03-21. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev och referenser.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 mars 2021 (22 dagar kvar)