OR-6/OR-7 Ledningssystemofficer

OR-6/OR-7 Ledningssystemofficer

Marinbasen rekryterar OR-6/OR-7 Ledningssystemofficer mot sektion N6

Sökande enhet:
Marinbasen är ett förband som verkar i huvudsak från land för att stödja de marina förbanden. Inom ramen för ledningssystem innebär detta att vi måste behärska både land och sjösystem. Sektion N6 utvecklar/förvaltar och leder lednings- och sambandssystemen vid krigsförbandet Marinbasen. Uppgifterna löses i fred, kris och krig, både i Sverige men även internationellt i samband med marin insats eller övning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I vardagen arbetar du med att utveckla ledningssystemet inom ramen för krigsförbandet samt att handlägga ledningssystem och sambandsärenden. Under övning och insatts understödjer du chefen med taktiska bedömningar och avvägningar i syfte att förebygga och begränsa inverkan av motståndarens telekrigsåtgärder. Tjänsten innebär i huvudsak kontorsarbetstider men du förväntas delta i övningar samt genomföra jourtjänst. Tjänsten innefattar även en del resor framförallt för att delta i arbetsmöten och utbildningar inom ledningssystem och sambandstjänsten.

Övriga uppgifter:
Utbildning av sambands och kryptosystem, systemansvar, biträdande signalskyddschef, tjänstgöring som VB-MarinB.

Personliga egenskaper:
 • Noggrann och initiativrik.
 • Tekniskt intresserad.
 • God samarbetsförmåga.
 • God social kompetens.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kvalifikationer:
 • Genomförd och godkänd officers- eller specialistofficersutbildning.
 • Godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll.
 • Kunna simma minst 400 m samt godkänd livräddning.
 • Fysisk prestationsförmåga enligt tilläggskrav grupp A (multitest 125p & fälttest 2 km på 13:30 min).
Meriterande:
 • Utbildning som biträdande signalskyddschef.
 • Utbildning i relevanta sambands och kryptosystem.
 • Erfarenhet av stabsarbete.
 • Utbildning inom telekrig.
Upplysningar om tjänsten:
Mejla N6-MarinB@mil.se alt. kontakta C N6 Örlkn Eriksson på tfn 0455-852 97 eller via växeln 0455-850 00.

Övrigt:
Tillträde enligt ök.
Tillsvidare anställning.
Arbetsort Karlskrona.

Fackliga representanter:
OFR/O MarinB/SSS: Mikael Danielsson, tfn 0455-866 61/070-872 67 58,
Försvarsförbundet: Jimmy Svensson, tfn 0455-852 70,
SACO: Lisbet Landin, tfn 0455-851 15.
SEKO: Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-471 634.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-02. Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev samt referenser. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info