Navigationslärare till Nautiska sektionen

Navigationslärare till Nautiska sektionen

Om enheten
Vid Sjöstridsskolans utbildningsenhet bedrivs utbildning av personal för att tillgodose de marina krigsförbandens behov. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal.

Nautiska sektionen utbildar sjömän och officerare inom området nautik från grundläggande nivå upp till högskolenivå. Verksamheten bedrivs både genom teoretisk utbildning i klassrum och praktiska övningar i våra simulatorer och med våra båtar.

Befattningen erbjuder
Har du utbildning och erfarenhet inom området navigation och av att arbeta med nautisk utbildning? Har du intresse för Marin verksamhet? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig.

Din arbetsplats är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona. Där kommer du att arbeta i ett arbetslag bestående av cirka 12 personer. Sektionen har, förutom klassrum där teoretisk navigationsutbildning genomförs, även en navigationssimulator, en GMDSS (radio)-simulator och skarp radioutrustning med tillhörande antennarrangemang, samt småbåtar för grundläggande praktisk navigationsutbildning. Nautiska sektionen ingår i Fartygsutbildningsavdelningen där bl.a. Skeppstekniska sektionen, Sjösäkerhetssektionen ingår.

Vi utbildar bl.a. elever tillhörande Officersprogrammet vid Försvarshögskolan. Deras nautiska utbildning genomförs mestadels hos oss på Sjöstridsskolan, men på Linnéuniversitetets Sjöfartshögskolas kursplaner, därav har vi ett nära samarbete med Sjöfartsskolan i Kalmar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Planera, genomföra och examinera navigationsutbildning av samtliga elevkategorier upp till sjökaptens nivå, där du kommer arbeta självständig, såväl som tillsammans med andra lärare på sektionen. Navigationsutbildningen spänner över alla nautiska delområden såsom terrester navigation, nautiska instrument, radarlära, sjötrafikförskrifter, ARPA, ECDIS m.m.
  • Som kurschef administrera egna kurser i FM stödsystem PRIO, It´s Learning, TimeEdit m.fl.
  • Ta fram, utveckla och uppdatera sektionens utbildningsmateriel inom tilldelat ansvarsområde.
Kvalifikationer
* Högskoleutbildning inom nautik motsvarande civil sjökapten

Meriterande
  • Grundläggande utbildning eller erfarenhet inom pedagogik
  • Praktisk erfarenhet att framföra fartyg
Personliga egenskaper
Vi söker dig som brinner för rollen som lärare med breda kunskaper inom det nautiska området och som har förmåga att både arbeta självständigt som i grupp. Du är öppen och social och har god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort personligt ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner
För ytterligare information om tjänsten kan lämnas av chefen för Nautiska sektionen, Patrik Ivarsson, telefonnummer 076-649 22 02.
Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta HR-generalist Ann-Sofie Löthagen, telefonnummer 076-639 92 53.

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson tfn 070-913 87 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tfn 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilson tfn 076-649 25 33

Övrigt
Civil tillsvidareanställning 100% med 40 timmars arbetsvecka och flextidsavtal.
Tillträde efter överenskommelse.
Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Sista ansökningsdatum

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-10. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 10 jan 2020 (32 dagar kvar)