Materielredogörare till Marinstridsavdelningen

Materielredogörare till Marinstridsavdelningen

Om enheten
Vid Marinstridsavdelningen (MsA) bedrivs teoretisk och praktisk utbildning av såväl sjömän, kadetter och officerare. Förutom utbildning omfattar verksamheten även stöd till de marina förbanden i form av simulatorträning, träning till sjöss (s.k. STEAM) samt övningsplanering och övningsledning.

MsA består av fem sektioner varav fyra främst sysslar med utbildning inom undervattensstrid, Ytstrid/luftförsvar/vapen- och systemteknik (förkortas YSTekS och är den avdelning den lediga tjänsten finns), ledning och telekrig respektive amfibiestrid, den femte avd är drifts- och utvecklingssektionen som ansvarar för drift och underhåll av de tekniska systemen vid avdelningen.

Avdelningen består av cirka 50 medarbetare med varierande bakgrund och expertis. Personalstyrkan utökas stundtals med förstärkning från de marina förbanden för kortare eller längre tid, beroende på antal studerande vid de olika sektionerna.

Arbetsplatsen är belägen i Karlskrona, i moderna lokaler med närhet till lektionssalar och simulatorer. Tjänsten utförs huvudsakligen i Karlskrona, men kommer under kortare perioder medföra arbete på annan ort och ev. medföra något enstaka arbete utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som materielredogörare kommer du att ha en mängd olika och skiftande arbetsuppgifter. Du arbetar mycket självständigt men ingår i en liten arbetsgrupp som ansvarar för driften av Ytstrids- & Vapentekniska sektionen (YSTekS) och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra.
 • Ansvara för kommendaturplanering av sektionens verksamhet.
 • Ansvara för sektionens logistikfunktion.
 • Stödja med logistikuppgifter.
 • Stödja i samband med inventering i PRIO och LIFT.
 • Stödja övriga sektioner inom Sjöstridsskolan i logistik- och kommendanturfrågor.
 • Vara kontaktperson mot FortV samt MarinB vad gäller skötsel och underhåll av skjutfält.
Kvalifikationer
 • Gymnasieexamen.
 • Förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
 • Förmåga att arbeta strukturerat med flera projekt samtidigt.
 • Vana av att arbeta i Microsoft Office.
 • B-körkort.
Meriterande
 • Kunskaper och vana av att arbeta i PRIO (SAP) eller LIFT.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens egenkontrollprogram.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet.
 • CE-körkort.
 • Körkort Gaffeltruck.
Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som är strukturerad och organiserad samt har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
Vi ser vidare att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet är positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter.
Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Övrigt
Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras skyldighet att tjänstgöra internationellt samt att delta i utbildningar och övningar.
Tjänsten är en civil tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt ök.
Tjänsten innefattar resor såväl inrikes som utrikes, och är en del i arbetet.
Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas.

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av
Chef MsA, Per Nilsson, tfn. 0708-66 64 21.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tfn 070-913 87 45,
Officersförbundet, Mikael Vinde, tfn 076-634 75 22,
SACO, Andreas Nilsson, tfn 076-649 25 33.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Önskvärt att du anger löneanspråk i ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 mars 2020 (15 dagar kvar)