Kvalitetssamordnare/Verksamhetsutvecklare till Försvarsmakten

Kvalitetssamordnare/Verksamhetsutvecklare till Försvarsmakten

Om tjänsten

Som Kvalitetssamordnare/Verksamhetsutvecklare på Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, Systemenheten har du en central roll för en välfungerande enhet. Du kommer att leda enhetens kvalitets- och förbättringsarbete vilket innebär att planera, leda samt följa upp verksamheten så att vi når våra mål. Du kommer även svara för att hålla samman och driva enhetens arbete med avvikelser. Detta kommer du att göra tillsammans övriga ingående funktioner i enheten. Vi söker en person som skall förvalta våra kvalitetsdokument samt utgöra en viktig kugge i vårt ständiga förbättringsarbete. Tjänsten innebär även att du skall utbilda enhetens chefer och medarbetare inom dina ansvarsområden.

Som Kvalitetssamordnare/Verksamhetsutvecklare ingår du i enhetens Ledningsstödsavdelning som är ett stöd till enhetens ledning och avdelningar. Ledningsstödsavdelningen består idag av nio personer placerade på olika orter. Enhetens medarbetare finns på cirka 15 orter så tjänsten kommer innebära en del resor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utgöra ett direkt stöd till Chefen för Ledningsstödsavdelningen
 • Leda planering, genomförande och uppföljning av verksamhetens mål
 • Leda planering, genomförande och uppföljning av enhetens avvikelser samt administrera och samordna arbete med kvalitetsdokumentation
 • Leda planering, genomförande och uppföljning av enhetens riskarbete
 • Leda planering, genomförande och uppföljning av internrevisioner
 • Leda föredragningar och möten på enhetsnivå inom eget arbetsområde
 • Arbeta med förbättringsarbete (verksamhetsutveckling) inom Ledningsstödsavdelningen och på enhetsnivå
 • Bereda och handlägga Systemenhetens övriga inkomna uppgifter
Om verksamheten

FMTIS har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av Försvarsmaktens tekniska ledningsstödsystem. Systemen stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Vårt ansvar omfattar hela kedjan, från anläggningar och transmissions- och bärarnät till applikationer, servrar och datorer. Arbetet sker på strategisk, operativ och taktisk nivå.

Systemenheten ansvarar för förvaltning av teknik och materiel i Försvarsmaktens fasta ledningsstödsystem, teknisk och infrastrukturell design samt arkitektur av den försvarsmaktsgemensamma informationsinfrastrukturen. Systemenheten består av en enhetsledning och fyra avdelningar omfattandes totalt ca 170 medarbetare fördelade på ca 15 orter i Sverige.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmars träning i veckan på arbetstid och du får ersättning för träningsskor
 • Systemenheten erbjuder flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
KRAV

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med examen som av arbetsgivaren bedöms relevant för tjänsten
 • God kommunikativ förmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Körkort lägst B
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och vill utvecklas i din roll. Du har en utvecklad social förmåga och drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Du är ansvarsfull, engagerad och utvecklingsorienterad med ett sinne för ordning och god planering och har lätt för att prioritera. Du har lätt för att växla mellan ett övergripande och operativt perspektiv.

Som person är du stabil och har en god pedagogisk förmåga. Du är målmedveten och har lätt för att kommunicera och ta dig an nya arbetsuppgifter. Du föredrar målstyrning och involverar dina kollegor för att skapa delaktighet. Du drivs av att utveckla dig själv, dina kollegor och verksamheten. Du behöver inte kunna allt men du ska vara nyfiken, flexibel och öppen! Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av kvalitetsarbete
 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och/eller förändringsledning
 • Erfarenhet av Försvarsmakten
Övrigt

Tjänsten medför resor både över dagen men också under längre perioder.

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej redan anställd personal inom FM).

Befattningen är civil

Lön: individuell lönesättning

Tillträde: snarast

Arbetsort: Karlskrona

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21, innehållande CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad till denna befattning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Chef Ledningsstödavdelningen, Eva Hjortmar Walter, 070-675 21 16. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind.

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (6 dagar kvar)