IT-tekniker till Nautiska sektionen

IT-tekniker till Nautiska sektionen

Har du erfarenhet av att arbeta med kvalificerad teknisk utrustning? Har du intresse för marin verksamhet? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig!

Sjöstridsskolan (SSS) lägger grunden till svensk marin förmåga. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid. Detta fokus ska utgöra dimensionerande krav för all utbildning, utveckling och förbandsträning vid SSS, där det önskade slutläget är ökad tillgänglighet med samtränade marina krigsförband.

Vid nautiska sektionen bedrivs utbildning av sjömän och sjöofficerare. Sektionen verkar och utbildar huvudsakligen inom området nautik. Verksamheten bedrivs både genom teoretisk utbildning i klassrum och praktiska övningar i våra simulatorer och med sektionens båtar.

Din arbetsplats är belägen inom marinens område i Karlskrona. Där kommer du att arbeta i ett arbetslag bestående av drygt ett tiotal personer. Inom arbetslaget har varje individ en unik kompetens där du som specialist avseende IT och dataområdet kommer jobba mycket självständigt. På din arbetsplats finns en navigationssimulator, en GMDSS (radio)-simulator och moderna klassrum utrustade med A/V-teknik för att skapa en god inlärningsmiljö.

Du kommer även att vara instruktör för en kortare grundläggande fotoutbildning. Fotokursen genomförs för värnpliktiga någon enstaka gång per år och ger dig goda möjligheter att utvecklas inom det området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Service, drift och underhåll på våra utbildningsanläggningar som i huvudsak består av navigationssimulator och GMDSS-simulator samt klassrummens A/V utrustning.
  • Genomföra nyinstallation, felsökning och reparation av både hårdvara och mjukvara på ovan nämnda utrustning.
  • Stödja instruktörer med teknisk support i våra utbildningsanläggningar.
KRAV

Kvalifikationer
  • Aktuell erfarenhet av arbete inom IT, nätverksteknik och datakommunikation som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • God kunskap av att använda MS-Office.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är strukturerad, organiserad. Du är van vid att ta stort personligt ansvar och agera självständigt. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Grundläggande kunskap inom automation/PLC-system.
  • Grundläggande kunskap inom foto- och kamerateknik.
Övrigt
Civil tillsvidareanställning, heltid, som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt ök.

För upplysning om tjänsten kontakta
Chefen för Nautiska sektionen Joakim Svensson, tfn. 070-694 75 63.

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontakta
HR-generalist Amanda Andersson, tfn. 070-148 70 89.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 0455-85 000

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (18 dagar kvar)