Handläggare säkerhetstjänst

Handläggare säkerhetstjänst

Om tjänsten:
Handläggare med freds- och krigsplacering vid Marinbasens stab, Underrättelse- och säkerhetsavdelning. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Underrättelse- och säkerhetsavdelningen (Undsäkavd) består i dagsläget av sju personer. Undsäkavd stödjer alla enheter inom förbandet med underrättelser och alla discipliner inom säkerhetsskyddstjänsten. Detta innebär att det förekommer ett flertal tjänsteresor inom landet för att kunna stödja förbandets olika enheter.

Arbetsuppgifter:
 • Handlägger alla Marinbasens registerkontroller, såväl YO/RO som civila. Detta arbete sker till största delen i IS Und/Säk.
 • Handlägger Säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) och företagshantering, innebärande att företagen får rätt information och att företagen levererar aktuella handlingar, har rätt behörighet för sin personal till MarinB områden, anläggningar och lokaler. Förse de som är berättigade med passerbevis.
 • Hantera besökstillstånd för personer som av olika anledningar ska ha tillträde till MarinB t.ex., utländska besök, turistföreningar, företag, kommuner etc. som ska besöka världsarvet samt privatpersoner. Förse de som är berättigade med passerbevis.
 • Stödjer, övriga i garnisonen ingående förband, med förekommande säkerhetsfrågor.
 • Handlägger i övrigt förekommande ärenden, såsom tjänstelegitimationer, medbedömningar, fototillstånd och skyddsvaktsförordnanden m.m.
 • Stödjer staben och underställda enheter med beslutsunderlag.
Kvalifikationer:
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
 • Körkort klass B
 • Godkänd efter genomförd säkerhetsprövning
Meriterande:
 • Genomförd säkerhetsutbildning (militär och/eller civil)
 • God kunskap om Försvarsmakten och i synnerhet Marinens organisation och förband.
Personliga egenskaper:
Stor vikt kommer att läggas vid social kompetens, tjänstvillighet, bedömda förmågan till lagarbete samt övriga personliga egenskaper.
Du ska vara serviceinriktad, positiv och lösningsfokuserad. Du ska kunna lösa uppgifter både enskilt och i ett lag.
Du ska ha lätt att bygga förtroendefulla relationer då du kommer att möta personer i många olika situationer och sammanhang.

Övrigt:
Civil befattning.
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträde: 2019-01-01 eller enligt ök.
Anställningen är tillsvidare och inleds med provanställning om 6 månader.
Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
C Undsäkavd, Örlkn Magnus Persson, tfn 0702-660687.

Facklig företrädare:
OFR/O Mikael Danielsson, tfn 0455-86661.
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tfn 0455-852 70, 070-674 19 17.
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-47 16 18, 070-815 22 56.
SACO, Lisbet Landin, tfn 0455/85 115, 073-182 80 47.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 sept (2 dagar kvar)