Handläggare Säkerhetstjänst till Marinbasen

Handläggare Säkerhetstjänst till Marinbasen

Marinbasens stab, Underrättelse- och säkerhetsavdelning, N2 söker civil handläggare i säkerhetstjänst.

Avdelningen har till uppgift att ta fram underlag till beslutsfattande chefer samt stödja direkt underställda chefer inom området underrättelser och säkerhetstjänst. Vidare är avdelningen funktionsansvarig avseende underrättelser och säkerhetstjänst. Som handläggare jobbar du med diverse förekommande ärenden framför allt lokalt i Karlskrona men även på andra verksamhetsorter där Marinbasen har verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Handlägga Marinbasens registerkontroller, såväl YO/RO/GSS som civila. Detta arbete sker till största delen i systemet "IS Und/Säk".
 • Handlägga Säkerhetsskyddad Upphandling med Säkerhetsskyddsavtal (SUA) och företagshantering, innebärande att företagen får rätt information och att företagen levererar aktuella handlingar, har rätt behörighet för sin personal till Marinbasens områden, anläggningar och lokaler. Förse de som är berättigade med passerbevis.
 • Hantera besökstillstånd för personer som ska ha tillträde till Marinbasen, t ex utländska besök, turistföreningar, företag, kommuner etc. samt förse de som är berättigade med passerbevis.
 • Stödja, övriga i garnisonen ingående förband, med förekommande säkerhetsfrågor.
 • Handlägga, i övrigt förekommande ärenden, såsom tjänstelegitimationer, menbedömningar, fototillstånd och skyddsvaktsförordnanden mm.
 • Stödja staben och underställda enheter med beslutsunderlag.
Kvalifikationer
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Genomförd och godkänd gymnasieutbildning
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska
 • Körkort klass B
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som säkerhetshandläggare ska du som person vara serviceinriktad, ansvarskännande och noggrann. Tjänsten kännetecknas av ett högt personligt ansvarstagande där du förväntas vara självgående, kommunikativ och prestigelös. Förmåga att arbeta och samarbeta i grupp är en förutsättning. Du bör ha en hög förmåga att kunna hantera varierande arbetsuppgifter, stundtals under tidspress. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande
 • Genomförd grundläggande militär utbildning
 • Säkerhetsutbildning
 • Erfarenhet av administrativt arbete inom statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens dokument- och ärendehanteringssystem (VIDAR)
 • Erfarenhet av PRIO/SAP
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet
Verksamhetsort:

Karlskrona

Tillträde:

2022-08-01 eller efter överenskommelse.

Övrigt
Civil befattning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöring 100%.

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer.

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Upplysningar

Förfrågningar om befattningen kan mejlas till n2-marinb@mil.se.

Kontaktpersoner: Chef N2 Fj Martin Bernstein alternativt HR- generalist Ewa Remskog.

Tfn via växel 0455-85000. M a a rådande semesterperiod är det begränsningar att kunna nå oss per telefon, men maila gärna till ovanstående funktionsbrevlåda.

Fackliga företrädare

OFR/O Urban Nyman

OFR/S Jan Wasberg

SACO Birgitta Strauss

SEKO Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via växel 0455-85000

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-05. Din ansökan ska innehålla CV, ansökningsbrev samt referenser. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)