Handläggare Elsäkerhet till Marinbasen

Handläggare Elsäkerhet till Marinbasen

Marinbasen har en bred verksamhet som bedrivs på flera verksamhetsorter och spänner över en mängd kompetensområden. Handläggare elsäkerhet tjänstgör vid marinbasens stödenhet. Stödenheten stödjer marinbaschefen med kompetens avseende samordning av infrastruktur, miljö, arbetsmiljö, mark-, trafik- och sjösäkerhet samt hanterar garnisonens fordonstjänstutbildning, friskvård- och idrottsverksamhet, viss förläggningstjänst och övnings- och skjutfält.

Arbetsuppgiftger
Du kommer att stödja förbandschefen och linjeorganisationen i det systematiska elsäkerhetsarbetet inom ramen för förbandets systematiska arbetsmiljöarbete. I arbetsuppgiften ingår att stödja verksamheten i dess arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete. Vidare kommer du att medverka till att förbandets behov av roller inom elsäkerhet är identifierade, rätt utbildade och utsedda. Att rutiner för underhåll av elektrisk utrustning är framtagna, aktuella och genomförs. Att förbandets utbildningsbehov inom elsäkerhet och strömförsörjning tillgodoses, där genomförande av elsäkerhetsutbildning för chefer och personal är en viktig uppgift. Du kommer även att medverka vid och genomföra internkontroller och internrevisioner, rapportera och följa upp inträffade tillbud och olyckor inom elsäkerhetsområdet. Som handläggare kommer du även att stödja Försvarsmaktens övriga förband och organisationsenheter inom garnisonen med ovanstående uppgifter. Vidare kommer du att företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskaper inom sakområdet.

Kravprofil:
 • Högskoleutbildning inom arbetsmiljö och elsäkerhet eller motsvarande relevant praktisk erfarenhet från försvarsmaktens verksamhet.
 • Mycket god förståelse av gällande arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftning
 • Fysisk prestationsförmåga enligt försvarsmaktens krav
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort.
Kvalifikationer:
 • Flerårig erfarenhet från arbete med arbetsmiljö och elsäkerhet inom mark- och sjöverksamhet
 • Kännedom om och erfarenhet av försvarsmaktens systematiska elsäkerhetsarbete
 • Pedagogiska egenskaper och vana att utbilda större och mindre grupper
 • Erfarenhet av användning av datorer och IT-system
 • Förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska
Personliga egenskaper
Vi söker dig som delar försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod och som kan representera försvarsmaktens verksamhet i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har en hög intigritet, är noggrann och säkerhetsmedveten. Du har god förmåga att planera och driva projekt och att ta stort eget ansvar. Du vet hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt. Din flexibilitet, sociala kompetens och hjälpsamhet uppskattas av såväl interna som externa intressenter.

Övrigt
 • Anställningen är tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
 • Tillträde efter överenskommelse.
 • Befattningen är sökbar för såväl civil som militär personal.
 • Arbetsort är Karlskrona, men innebär resor i tjänsten.
 • För anställning krävs att du är svensk medborgare samt accepterar internationell arbetsskyldighet.
 • Säkerhetsprövning genomförs innan anställning.
 • Urval genomförs lokalt på Marinbasen i samverkan med fackliga representanter.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C StödE, Hans Sjöberg Tfn. 0455-855 62

Arbetstagarrepresentanter:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SEKO, Jan-Anders Nilsson
SACO, Lisbeth Landin
Officersförbundet, Mikael Danielsson
Samtliga nås via FM växel: 0455-580 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-17. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Elektronik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 17 feb (26 dagar kvar)