HR-generalist till Sjöstridsskolan Karlskrona

HR-generalist till Sjöstridsskolan Karlskrona

SSS stab består av 18 medarbetare fördelat på 5 sektioner, varav HR som idag består av 3 befattningar ska utökas till 4 befattningar i och med denna tjänst. Sektionen stödjer chefen för skolan inom strategisk- och operativ personaltjänst, exempelvis bemanning, lönebildning, personalförsörjning, rekrytering, och personalutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer i rollen som HR-generalist arbeta brett med olika typer av HR-frågor och som ett konsultativt chefsstöd. Du kommer ge stöd till chefer och medarbetare inom ditt område och även utveckla och förbättra rutiner/processer inom HR och vara en del av vårt arbete inom hela personalförsörjningsprocessen. Områden denna nya befattning framförallt kommer arbeta med inledningsvis är att hantera frågor inom arbetsrätt, rekrytering, utredningar och administrativt HR arbete och kommer efterhand utökas på bredden.
Du kommer att arbeta tätt ihop med HR chefen och då sektionen är liten är behovet av transparens stor. Kunna samverka med andra delar inom Försvarsmakten, andra myndigheter och civila aktörer.
För att trivas och lyckas i din tjänst måste du tycka om och ha erfarenhet från personaladministrativt arbete.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning inom HR
  • God förmåga av administration inom HR
  • Erfarenhet av HR arbete
  • Erfarenhet av administrativa stödsystem
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och goda kunskaper i - Microsoft Officeprogrammen
  • Mycket goda kunskaper i arbetsrätt
Meriterande
  • Erfarenhet, kunskap, insikt samt nätverk inom aktuellt område
  • Erfarenhet av att arbeta i statlig myndighet, gärna Försvarsmakten
  • Erfarenhet av HR-system som SAP
Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har ett kundorienterat förhållningssätt samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, du är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

För anställningen krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras skyldighet att tjänstgöra internationellt samt att delta i utbildningar och övningar. Enligt Försvarsmaktens säkerhetsbestämmelser måste all personal genomgå godkänd säkerhetsprövning före anställning.

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av HR chef Sara Göransson, 070-674 74 69

Fackliga kontaktpersoner vid Sjöstridsskolan nås via vår växel 0455-85 000:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SACO, Andreas Nilson
Officersförbundet, Mikael Vinde

Välkommen med din ansökan, med personligt brev och meritförteckning senast 2020-03-09.
Individuell lönesättning tillämpas, ser gärna att du anger löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 mars 2020 (18 dagar kvar)