Driftstyrningsingenjör till Marinbasen

Driftstyrningsingenjör till Marinbasen

Har du kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av fartyg och båtar? Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband gällande underhåll av ROV (Remote operate vehicles) ombord alla marinens plattformar? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och du får både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Driftsstyrningskompaniet utformar och upphandlar tekniskt underhåll både förebyggande och avhjälpande underhåll för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på marinens enheter avseende våra ROV-system. Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser och ekonomi. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Kvalifikationer
  • Du har en avslutad teknisk utbildning på minst gymnasienivå med inriktning elektronik eller annan motsvarande utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt.
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska.
  • Körkort B
  • Goda datakunskaper (Officepaketet)
Meriterande
  • Kunskap inom teknisk systemutformning av undervattenssystem
  • Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring som tekniker på någon av de marina flottiljerna.
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem t.ex. LIFT och SAP
  • Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
  • God fysisk förmåga är en förutsättning i vår verksamhet
Personliga egenskaper:
Då rollen innebär många kontaktytor behöver du ha en god samarbetsförmåga samt förmåga att lyssna till andra och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:

Rekryterande chef Lars Ehnbom 0766-225010 lars.ehnbom@mil.se

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas gärna av:

Magnus Olsson HR Marinbasen 0706-189288

Fackliga representanter:

OFR/O Mikael Danielsson

OFR/S Jimmy Svensson

SEKO Jan Anders Nilsson

SACO Lisbet Landin

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-514 39 001

Övrigt:
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.

Arbetsort: Karlskrona

Tillträde efter överenskommelse.

Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sista ansökningsdag är 2019-11-08.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 nov 2019 (15 dagar kvar)