Driftstyrningsingenjör stridsbåt/amfibiebåt till Marinbasen

Driftstyrningsingenjör stridsbåt/amfibiebåt till Marinbasen

Sökande enhet: Driftstyrningskompaniet.
Marinbasen söker dig som är, eller har varit, anställd i Försvarsmakten.
Tjänsten är en officersbefattning.
Du som har genomförd och godkänd officersexamen är välkommen att söka.
 • Har du kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av Amfibiesystemets ingående båtar? (Stridsbåt, lätt trossbåt, G-båt)
 • Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband gällande underhåll? Då är detta en spännande utmaning för dig!
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Driftsstyrningskompaniet utformar, planerar och upphandlar tekniskt underhåll både förebyggande och avhjälpande underhåll för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på Amfibiebåtar främst i Karlskrona och Göteborgsregionen avseende i huvudsak de skeppstekniska systemen. Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser och ekonomi. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande. Tjänstresor främst inom landet är en naturlig del av tjänsten.

Kvalifikationer krav
 • Officers- eller specialistofficersutbildning
 • Genomgången Båtchefsutbildning Stridsbåt.
 • För att bli framgångsrik i rollen har du en flerårig erfarenhet av drift och/eller underhåll av fartyg/ båtar.
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska.
 • Svensk medborgare
 • Acceptans att delta i internationell tjänstgöring
 • Körkort B
Meriterande
 • Arbetserfarenhet av och god kunskap kring FM processer gällande teknisk tjänst är meriterande.
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem t.ex. LIFT och PRIO.
 • Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
 • God datorvana
Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av rekryterande chef Per Stening 070-5574786.

Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455/85115, 073-1828047
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten. I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde efter överenskommelse.
Befattningsnivå: OR7/8 alt OF2

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-08. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och referenser.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 maj 2019 (18 dagar kvar)