Civilt Maskinbefäl till Ekipagekompaniet

Civilt Maskinbefäl till Ekipagekompaniet

Vill du jobba i en inspirerande miljö mitt i ett av våra världsarv och avnjuta vackra Karlskrona från sjösidan? Marinbasen söker nu civila Maskinbefäl för tidsbegränsad anställning vid Ekipagekompaniet. Sök till oss och bli vår nya kollega!

Om enheten

Ekipagekompaniet är ett av verkanskompanierna inom Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Göteborg och Haninge (Berga/Muskö). Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten, personaltransporter etc. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som maskinbefäl är du ansvarig för drift och underhåll på plutonens enheter, exempelvis bastransportbåt, personaltransportbåt, trossbåt m.m. Du kommer dessutom att vara certifierad på mer än en båttyp vilket ger en varierande och utvecklande vardag.

Arbetsuppgifterna är väldigt varierande men består till stor del av transporter, sjöarbeten, förhalningar m.m. och detta ställer höga krav på gott omdöme och gott sjömanskap hos våra besättningar.

Kvalifikationer
  • Maskinbefäl klass VIII
  • Körkort klass B
  • Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal (löpning 2 km på 9:40, sim- och livräddningstest och multitest (sit-up, armböj, rygghäng, armhäng och upphopp, mer information kan ges separat)).
  • Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
Meriterande
  • Genomförd och godkänd värnplikt eller GU/GMU
  • Elbehörighet
Personliga egenskaper

Tjänsten kräver att du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Upplysningar om tjänsten

Chef för 1.Sjötransportpluton Mattias Larsson

Chef för Ekipagekompaniet Henrik Persson

Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta HR-generalist Tove Dahlquist, samtliga nås via växeln på 0455-85 000.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad, civil, upp till 24 månader.

Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsorten är Karlskrona.

Fackliga representanter

Officersförbundet: Urban Nyman

Försvarsförbundet: Jan Wasberg

SACO: Birgitta Strauss

Samtliga ovan nås via växel 0455-85 000.

SEKO: Jan-Anders Nilsson, nås via växel 0457-471 000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-10. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 10 jan 2021 (41 dagar kvar)