Båtchef Stridsbåt 90H till båtkompaniet inom Hemvärn med marina uppgifter i Karlskrona

Båtchef Stridsbåt 90H till båtkompaniet inom Hemvärn med marina uppgifter i Karlskrona

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser.

Befattningen erbjuder: Som Båtchef Stridsbåt 90H agerar du som befälhavare ombord på båten. Uppgifterna som Båtchef är likvärdiga med befattningen som Båtchef stridsbåt inom Amfibiekåren. Förutom att ansvara för båten, besättningen och dess passagerares säkerhet leder du också striden från båtens vapensystem. Befattningen innebär höga krav på navigatorisk kompetens i högfartnavigation i alla väder, terrängmiljöer och ljusförhållanden.

Om förbandet: Båtkompaniet i Karlskrona ingår i Hemvärnet. I kompaniet övar och utbildar vi oss för våra militära uppgifter, men vi är alltid beredda att omedelbart ge stöd till samhället. Tjänstgöringskrav för Båtchefen och navigatören är 9-10 dagar per år. Vår främsta uppgift är att understödja skyttekompanier med transporter, men även spaning, minering och ytövervakning från båt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Befälhavare ombord. Leda striden från båten.

Kvalifikationer: Svesk medborgare och minst 18 år gammal. Simkunnig. God fysik. Grundutbildad som Båtchef 90H eller 90E under värnplikt eller som anställd inom FM. Fartygsbefälsexamen klass 8. Tjänstgöringskrav 9-10 dygn/år.

Meriterande: Maskinbefälsexamen och militär M8-behörighet. ROC-certifikat. Tjänstgöring vid Amfibie/ basskyddsförband.

Personliga egenskaper: Som Båtchef 90H har du ett genuint intresse av din tjänst då denna kommer kräva mycket av dig. Du är beredd att lägga nödvändig tid för att upprätthålla dina certifikat och kravställda kurser utöver dina avtalsdagar. De första två åren kan detta röra sig om ca 2v extra tid beroende på din utbildningsstatus.
Som person har du en stor personlig mognad och en bra fysisk. Du kommer regelbundet genomgå hälsoundersökning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utbildningsgång
När du klarat av antagningsprocessen och säkerhetsprövningen kommer du kalls till introduktionsutbildning i Hemvärnet. Du placeras därefter på kompaniet.

Beroende på när du senast körde stridsbåt ser det därefter olika ut. Har du en giltig N8-behörighet inom Försvarsmakten går du direkt in på din befattning. Saknar du en giltig behörighet kommer du att behöva genomföra en ca 10-dagars repitionskurs Stridsbåt där du initialt rostas av och senare genomför navigationsprov i fullfart i några av de svåraste skärgårdsavsnitten Sverige kan erbjuda. Klarar du denna placeras du i befattning och tilldelas ny N8-behörighet.
I din befattning, när du är godkänd, kommer du tillhöra eliten inom högfartsnavigation.

Vapenutbildning
I din befattning kommer du utbildas i eller upprätthålla din kompetens på KSP88, KSP58, minfällning och sjunkbombsfällning. Du kommer även utbildas på AK4 som utgör ditt personliga vapen.

Att vara specialist i Hemvärn med marina uppgifter
Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. Specialisten får under utbildning och övning en ersättning (dagpenning) samt fri mat, fritt boende och fri resa. I din befattning får du också en utbildnings- och befattningsersättning om ca 18 000 kr skattefritt årligen efter genomförda avtalsdagar.

Övrigt: Du bör inte bo längre bort från Karlskrona än 30 mil.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Johan Malmström, kompanichef båtkompaniet
  • 076-830 99 10
  • 373hvkomp@wips.mil.se
  • m rekryteringsprocessen kontakta:
Morgan Svantesson, Rekryteringskoordinator inom Blekingegruppen (Försvarsmakten)
  • 0723-845 533.
  • morgan.svantesson@mil.se
Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV samt ett kort personligt brev.

Du ansöker via Försvarsmaktens karriärportal Mitt Försvarsmakten: https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/14e52044a98ceb11b1ac000d3a2ed26a

OBS! I fältet "Önskemål om inriktning/placering" är det väldigt viktigt att du anger att du söker till BÅTKOMPANIET I KARLSKRONA samt vilken befattning du säker till!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Extrajobb
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (19 dagar kvar)